Voercontainers

Februari 2010 : Actie voor shelter Bellavista : Voercontainers !

 

We hebben met het transport in januari hulpgoederen aan Uprodea en Bellavista kunnen bezorgen. Bellavista heeft momenteel het hardst hulp nodig.
We hebben zitten denken hoe we de situatie een beetje kunnen verbeteren en het zou al een hele vooruitgang zijn als we er voercontainers konden plaatsen.
De honden en katten krijgen hun voer in vierkante (gele) emmers omdat de kleinere honden er goed moeten bij kunnen. Maar er zijn ook grotere honden .. die hun poot optillen om te plassen tegen en in de voerbakken. Dat betekent dat er dikwijls brokken moeten worden weggegooid..   De kleinste hondjes leven samen met de katten in een afdeling en hier doet zich dan weer een ander probleem voor, sommige katten zien de emmers met droogvoer aan voor kattenbak .. Dit zou kunnen opgelost worden door in de kennels voercontainers te plaatsen. In een voercontainer blijft het voer droog en schoon. De hygiëne wordt hierdoor verbeterd en het is kostenbesparend omdat er aanmerkelijk minder voer moet worden weggegooid.

voer  voer5

De prijs van 1 voercontainer is normaal 49,50€ maar momenteel zijn ze in aanbieding en kunnen we ze voor 34,95€ op de kop tikken!
Als we ze in elke kennel zouden voorzien dan hebben we er 8 a 10 nodig.

voer56
Op deze manier kunnen we de situatie voor de dieren verbeteren, werken aan hygiëne én het is kostendrukkend. Wat wordt uitgespaard op voer kan dan weer op een andere manier aan de dieren besteed worden.

  Vandaag is het een echte happy valentijnsdag !   

We hebben het hele bedrag bij mekaar gekregen voor 10 voercontainers !
Wij willen al deze dierenvrienden van harte bedanken  voor hun bijdrage !
Ingrid De Vos, Patricia Verlinden, Inga Vos , Martine Six  Jef Heylen, Nadia en Luc Beckers, Liliane en John Alpaerts  Marjo Franssen, Willy Van Den Berg, Anoniem, Wilma Moes  Antwerpse Galgo Vrienden

Deze actie is afgesloten op 14 februari

26 februari :
De voercontainers zijn besteld! Het kan nog even duren voordat ze ter plekke zijn, omdat men ze niet zelf kan gaan ophalen. De bestelling gaat via het internet, dat was de goedkoopste weg en daarom worden ze geleverd. 19 maart : Beste mensen, Net als wij zult u zich gaan afvragen : hoe zit dat nu met die voercontainers? Al enkele malen hebben wij geinformeerd en wat blijkt … Toen men telefoneerde met het bedrijf was er toegezegd dat bij afname van min. 10 stuks geen transportkosten zouden worden aangerekend. Nu bleek echter toen men de order wilde doorgeven dat er wél transportkosten zouden bijkomen.. Dit was niet wat eerder was afgesproken. Na enig heen en weer moesten ze dan weer geen extra kosten betalen maar erg geloofwaardig was het niet. Gevolg is dat men nu op zoek is naar een andere firma die dit soort voercontainers heeft en die zich aan de afspraken houdt en waar na levering kan betaald worden. Wij houden u verder op de hoogte en hopen op een spoedige afwikkeling 13 april : de mensen van Bellavista hebben na lang zoeken een leverancier gevonden die dezelfde voercontainers verkoopt aan interessante voorwaarden. Hij is bereid om geen vervoerskosten aan te rekenen, dat scheelt algauw toch wat geld, dat ze dan weer aan de dieren kunnen besteden. Het is wel wachten tot hij nog een levering heeft in Sevilla want na het mooie voorstel dat hij deed, kunnen ze moeilijk verlangen dat hij enkel voor deze bestelling naar Sevilla rijdt.

5 mei :
Vorig weekend zijn de voercontainers geleverd en Beatrice heeft ze naar de shelter van Bellavista gebracht. Ze moest maar 1 keer rijden want na wat meten en passen gingen ze alle 10 in haar autootje.   Ze werden uitgeladen voor de poort van Bellavista om ze mooi naast mekaar te zetten en er eerst een foto van te nemen want buiten is het veel lichter dan binnen .. het zijn er 10 in totaal, 5 voor de grote honden, 2 tussenmaatjes en 3 voor in de ruimte waar de kleine hondjes zitten. De oude gele voeremmers kunnen nu dienen als drinkbakken Iedereen was blij met deze enorme verbetering en stond er trots naar te kijken. Kleine Donald was het eerste hondje dat uit de voercontainer kwam eten :-)

voer7 voer8