Voedingstransporten 2011

Minitransport oktober 2011 :

Onverwacht transportje nog net voor de winter    

eind oktober komt een transportbusje naar België van een shelter die zich in de buurt van Sevilla bevind.  Ze deden ons het voorstel om op hun terugweg ook gerief mee te nemen voor onze hondjes van het opvangcenter  en dat helemaal gratis. Een prachtige aanbod van ware dierenvrienden! Een deel voer geven we dan heel graag aan hun shelter.

okt

We zijn onmiddellijk in actie geschoten met bananendozen te verzamelen en Brigitte heeft de reeds verzamelde spullen    tegen sneltempo ingepakt!   Er was net ook een hele hoop gerief binnengekomen van de inzamelactie die juf Eva georganiseerd had in de lagere school.   Riempjes, halsbandjes, eetkommen, speelgoed, kauwbeentjes …  die spullen kunnen ook nog allemaal mee.     De vele dekens en fleecejes houden we opzij voor diertjes in eigen land.
grijzelijn

april

Al enkele weken zijn we volop bezig met het transport voor te bereiden. Een vaste datum kon niet op voorhand worden  afgesproken want pas vanaf dat we 1000 kg bijmekaar hadden zou het op een pallet kunnen voor transport. En hoe  lang het zou duren voordat we zo een grote hoeveelheid ingezameld zouden hebben, daar hadden we geen flauw idee van.
We hebben veel rondgereden om voer te gaan ophalen bij mensen thuis en in dierenwinkels. Er werd voer gesponsord. We hebben lieve dierenvrienden ontmoet die voeding kwamen afgegeven. Ook bevriende verenigingen/collega´s droegen   een steentje bij. Tussendoor hebben we nog hondenkussens gestikt en zijn we op zoek gegaan naar bananendozen.  Alles moest ingepakt worden  en naar een centraal inzamelpunt versleept. Het is een hoop!!  We hebben maar liefst 1650 kg bij mekaar!   Heel hard bedankt aan iedereen die wat gegeven heeft voor de hondjes !!

mei mei2

Hartelijk dank aan iedereen die wat gegeven heeft en aan de mensen die meehielpen met de voorbereiding.
Brigitte Gouwy Eva en Tom Nicole, Yena en Rakkertje vzw Poncho-zwerfkatten Wezel  Paula Hoeben Fam. Alpaerts-Melis Antwerpse Galgo Vrienden Marleen en Virginie Hilde H   Karin en Jens Viviane d P. HS Pallieter Julia en Swa Luyten Glenda en Paul Cynthia Mans

Wij bedanken ook iedereen die voeding in 1 van onze inzameldozen heeft gedeponeerd
23 april :   Vanmorgen hebben we de hele vracht ingeladen, het zijn maar liefst 4 volle paletten en het is al verpakt en gewogen.   We zitten ruim over de 1700 kg ! Daar gaan ze de hondjes verschillende maanden van kunnen eten geven.   Alles staat klaar voor vervoer naar Sevilla. Bedankt Miranda, Marc en Luc om een handje toe te steken bij het inladen!
5 mei 2011 : Het hulpgoederentransport is aangekomen in Sevilla ! Het voer zal bij enkele vrijwilligers thuis worden opgeslagen want niemand heeft plaats genoeg om de hele vracht te stockeren. Ze gaan eerst alle zakken nakijken om te zien welke ze, naargelang houdbaarheidsdatum, eerst moeten gebruiken. Dan kan al een hoeveelheid voer weggebracht worden naar de (foster)honden bij Bienve en naar de hondjes die in het doghotel zijn ondergebracht en ook ieder opvanggezin krijgt al een aantal zakken toebedeeld.
Ze zijn ook de andere spullen aan het uitpakken die in de bananendozen zitten. Alles wordt de komende dagen verder gesorteerd en er wordt gekeken wat er voor welke hond gebruikt kan worden.

ok1  ok2

Er zijn veel kauwbeentjes en ander lekkers meegegeven en daar krijgen de hondjes geregeld wat van. Ze kunnen er lang aan knabbelen en het breekt de dagelijkse sleur in het asielleven. Snel lopen ze met hun beentje naar een rustig plaatske waar ze niet gestoord worden door de andere hondjes, ze zijn allen druk bezig.