Uitgehongerde herder

Deze herder komt uit een, gelukkig opgedoekt, Belgisch asiel !
abel  Abel is een herder reu van 4 a 5 jaar, hij zat moederziel alleen helemaal achteraan in een donkere loods,   ze waren hem domweg vergeten?!!  Hij heeft wekenlang geen eten gekregen .. is echt vel over been.   Dierenasiel Canina heeft zich nu over hem ontfermt en het is de meest miserabele hond die ze in jaren gezien hebben.   De eerste dagen waren kritiek, de dood stond letterlijk in z’n ogen maar nu lijkt het of hij het gaat halen.  Hij heeft nood aan professionele zorg en massa’s aandacht. Hij krijgt heel regelmatig kleine beetjes voeding en  verblijft in een extra warme omgeving. Abel kijkt weer wat blijer uit zijn ogen en kan weer een beetje mee lopen    en kwispelen. Heeft gelukkig ook weer kunnen plassen en poepen maar is van erg ver teruggehaald.   Twee andere honden moesten ter plaatse ge-euthanaseerd omdat ze stervende waren.  Abel zal nog wel even bij het asiel moeten blijven om verder op te knappen maar de verwachting is dat het een   mooie hond wordt hoewel hij op dit moment nog te zwak is om gewassen te mogen worden.  Hoe zijn karakter is dat zal na een tijdje duidelijker worden, dominant of niet, het is in ieder geval geen hond   die uit medelijden moet geadopteerd worden.

abel3  abel5
We hopen dat het met deze schat weer helemaal goedkomt.
Hondenzorg heeft een bijdrage gedaan van 50€ voor de medische verzorging van Abel.                          Hartelijk dank voor de donatie aan Mw. A Van Ende en Mw. D  Zwaenepoel

update 14/11 : Abel was bijna verhongerd maar heeft het gehaald! Hij is ondertussen gewassen en heeft 2 weken de best mogelijke verzorging gehad.  Nog enkele foto’s van hem van tijdens zijn verblijf in het asiel…

abel6

 

Hij was op die enkele weken zo goed opgeknapt dat hij klaar was voor adoptie.  En er heeft zich een geschikte kandidaat aangeboden voor hem!   Een gruwelijk verhaal maar met een goede afloop voor Abel!!