Sterilisatiecampagne Roemenie

 

Dankzij onze vrienden van Poncho-zwerfkatten in Wezel kwamen we in contact met het team van Ani Medics ICMAA,      een onafhankelijke Nederlandse dierenwelzijnsorganisatie, die actief is over de hele wereld.
Ze worden gefinancierd door lokale overheden en soms ook door andere dierenwelzijnsorganisaties. Ze zijn o.a. betrokkenbij projecten in het Midden-Oosten en op dit moment zijn ze met zuid Libanon bezig. Daar gaan ze 4 weken aan de slag.
Deze groep van dierenartsen verleent zorg voor dieren in rampgebieden. Doch hun werking is veel breder dan dat.  Ani Medics zet ook sterilisatieprojecten op voor zwerf- en asieldieren om het aantal ongewenste en thuisloze dieren te verminderen. Deze mensen doen echt fantastisch werk, wereldwijd! Hun planning voor dit jaar ligt grotendeels vast en half mei vliegen ze vanuit Libanon rechtstreeks naar Moinesti in Roemenië voor een sterilisatieproject. We hebben echt veel geluk dat het maar een 50 km van Bacau is, want het team is bereid om ook sterilisaties  te doen bij de shelter die wij steunen. Ze kunnen er 2 dagen voor uittrekken en zouden een 20tal honden kunnen steriliseren.
We hebben net een transport naar Bacau gefinancieerd, maar we laten deze mooie kans niet graag liggen. Op deze manier zouden alle teefjes op het terrein gesteriliseerd kunnen worden en nog een aantal zwerfhonden die worden opgevangen door mensen uit dezelfde buurt. Gesteriliseerde teefjes hebben een grotere kans op adoptie in Roemenië, want niemand wil er binnen de kortste keren een nest pupjes bij en geld om zelf te steriliseren is er meestal niet.
We gaan ons best doen om de centjes voor dit project bij mekaar te krijgen!
Het team van Ani Medics doet zelf ook nog een tegemoetkoming en ze willen voor slechts 20€ een grote hond steriliseren. We hopen om 400 euro binnen te krijgen zodat er in ieder geval 20 honden gesteriliseerd kunnen worden.    Wilt u ertoe bijdragen dat we dit project kunnen realiseren  ! Ieder euro’tje is van harte welkom op ons rekeningnummer.

Hartelijk dank om dit project mee mogelijk te maken :

ster
                                     Stand is 405 €    

Carla Hoeben, Annie Duerinckx,, Brigitte Gouwy, Martine Bonje, Cobretti, Simone Vermeulen, Christel Van Boeckel, vzw Poncho-zwerfkatten, Annie Van Heurck,Julia en Swa Luyten, Leonce festers, Marie-anne Fitters, Petra Verheecke, Lucienne, Walk for a 2nd life, Kristin Devroye, Ingrid Van Gucht, Ann Van Ende, Mw. Rosseels

23 juni 2013 :  vanmorgen heel vroeg zijn ze gestart met de sterilisaties van 20 teefjes van de Bacau shelter

ster1   ster2
dierenartse Maria start met de sterilisatie van de eerste hond.           Ana kijkt toe en wacht met patient nr 2..

ster3 ster4   ster5

Toen het Ani Medics team er achter kwam dat Elena, 1 van de vrijwiliggers                 wachten met de volgende honden..
een eerstejaars student dierengeneeskunde is, kreeg ze gelijk een outfit aan.en mocht ze mee assisteren..

enkele foto’s van de sterilisaties :

ster6 ster7 ster8

ster9 ster10 ster11 ster12  ster13