Shelterbezoeken 2014

* We willen duidelijk stellen dat, als we de shelter bezoeken de kosten van vlucht en verblijf volledig door onszelf betaald worden
en niet op rekening van de vzw komen

28 november tot 1 december 2014

jasjes
We hadden de jasjes mee die Daniëlle gebreid had en die hebben we direkt aangetrokken bij de allerkleinsten    zijn bij al de fosterhonden in de kennel geweest  om ze een knuffel te geven. Maar we hebben niet van allemaal     een foto kunnen nemen, we hadden handen te kort!     En we hebben ook gezien dat enkele oudere honden toch wel medicijnen of supplementen nodig hebben en dat ze    zich dan beter zouden voelen.  Omdat er enkele fosterhonden van de fosterpagina verdwijnen, kunnen we enkele andere    hondjes helpen en opnemen in ons fosterproject    We hebben weer enkele hondjes gezien die ons voordien eigenlijk niet zo opgevallen waren    maar we hebben ze beter leren kennen door er wat tijd mee door te brengen.
Onze aandacht werd vooral getrokken door de hondjes waar het asielleven te hard voor is, ze worden in een hoekje gedrumd   door de anderen, ze maken zich zo klein mogelijk en zitten ineengedoken. Ook enkele oudere honden beginnen het moeilijk   te krijgen vanwege de lange opsluiting zoals Neng en Sogo, echt prachtige karakters!

Helaas hebben we Isolda niet meegebracht want de avond voordat we vertrokken belde het gezin dat Pepa had geadopteerd dat ze haar wilde terugbrengen. Hun dochtertje was te klein om respectvol met een hondje om te gaan klonk het en    Pepa was er bang van… En toen ze heel hard in haar pootje werd geknepen had Pepa gesnauwd…  Hoe kan een hondje anders duidelijk maken dat ze niet wil pijn gedaan worden??,
Pepa staat dus terug ter adoptie en verblijft in een opvanggezin.. Het is een lieveke, een makkelijk en gehoorzaam hondje   en ze is altijd vrolijk.
Isolda’ke zal nog eventjes moeten wachten om in opvang te komen.. we zijn enkele keren in haar kennel geweest en als ik   haar op de arm nam  en knuffelde dan deed ze haar oogjes dicht.. een momentje genieten..   Als ik haar terug wilde neerzetten dan probeerde ze me vast te houden..

CHRISTEL VISIT (4)  CHRISTEL VISIT (5)

Zaterdag kwam vrijwilligster Tania ons Roni tonen, een slank bruin hondje dat was kunnen ontsnappen op weg naar het dodingsstation.   Ze heeft er een speciale band mee omdat ze hem zelf gered heeft en ze zou hem zo graag in een eigen thuis zien.Hij kan ook niet in de shelter leven want Roni is gewoon te braaf. Al die lieve honden toch .. er komt zoveel emotie op je af…

ron ron2 Christel met Roni

In het gebouw zitten Alma en Sny, Trueno, Martha en Ariel. Alma haar wond is mooi genezen. Momenteel is er een adoptie aanvraag     voor haar in Spanje zelf.  Als de adoptie niet zou doorgaan dan laten we haar verder reisklaar maken,  steriliseren, vaccineren enz.. We hebben Sny’ke vorig weekend nog eens grondig laten onderzoeken en hij is véél beter, wat hij vooral nodig heeft is een liefdevolle thuis. Het is een superlief hondje, niets opdringerig, hij wacht geduldig op een knuffel. We blijven zoeken en hopen voor hem..

alma  almasnyAlma en Sny

Toen zaterdag het werk in de shelter erop zat zouden we met de vrijwilligers eerst nog ergens iets gaan drinken om bij te praten.  Onderweg zagen we langs de kant een zwart galgo’tje liggen. Volk genoeg maar iedereen liep door. 2 mensen gooiden er wel een stuk brood naartoe maar het beestje bleef liggen. We waren bang dat ze was aangereden    maar dat was gelukkig niet zo, ze was helemaal aan het eind van haar krachten.. uitgeput..We hebben haar zachtjes gestreeld en aangelijnd en recht geholpen en heel langzaam zijn we met haar naar de auto gestapt. Werner legde haar op een deken in de koffer en ze kwispelde eventjes.. we maakten rechtsomkeer terug richting shelter. Daar kon ze beter onderzocht worden in de ziekenboeg, ze had geen koorts of breuken. Haar chip was er uitgeknipt met huid en al.. Na een uurtje begon ze te drinken en heeft ze een beetje gegeten. Ze kreeg een injectie met een immuunversterkend middel.
We gaven haar de naam Zara.

zara zara2  zara4

zara5 zara7

Zondag zat ze al bij enkele andere honden in een kennel. Bij haar soortgenootjes voelde ze zich meer relaxed.Maar ’s nachts zetten ze haar wel apart in de ziekenboeg

Na de middag kwam Ramona langs met een heel klein podenco’tje dat ze bij haar thuis in opvang had.Vorige winter had ze het hondje gevonden en mee naar huis genomen. Het was erg verwaarloosd en er was op geschoten. Dat is verzorgd geweest en het is goed genezen. Nona kan niet in een kennel omdat ze al 10 jaar is. Ramona vroeg onze hulp want door haar groot hart heeft ze al teveel honden gered en in huis genomen. Nona heeft geen enkele kans op adoptie in Spanje..Nona heeft enkele slechte tandjes en die gaan we met ons ‘medisch hulpfonds’ laten verzorgen

DSCN2440

een rondleiding langs de kennels

rondleiding brad Brad

carmelo  mamut2 Carmelo – Mamut

mar  neng3 Mar – Neng

nutlobo  piruleta Nut en Lobo – Piruleta

sogo  tom Sogo – Tommeke

 Zoveel hondjes die we niet meer uit onze gedachten krijgen ..  

grijzelijn

 21 tot 24 september

Werner is bij de fosterhonden langsgeweest.maar het was praktisch onmogelijk om van allemaal een foto te nemen.    Ze zouden het camera’tje uit zijn handen geduwd hebben om toch maar een streel en wat aandacht te krijgen..    Dus de tijd die hij bij de honden doorbracht werd vooral gebruikt om hen te knuffelen.    Hij heeft ook Elo en Ariel bezocht in de ziekenboeg, 2 honden die we hebben helpen verzorgen met ons Medisch hulpfonds.

ARIEL  elo2
Elo heeft nog een strak verband rond zijn keel om de drain goed op zijn plaats te houden, die mag er maandag 29/9 uit   (zie Medisch hulpfonds 2014)
sny2  DSCN2064
Sny’ke herkent Werner al, hij gaat iedere keer bij hem langs, zo een tof hondje
CLARA IN LOVE WITH WERNER  CLARA 1
Clara, herderteef is enorm gestresseerd in haar kennel, ze hunkert naar een baasje die haar aandacht geeft
Clara totaly in love with Werner

bartje  lara Barte – Lara

HELLAS hellasray Hellas en Ray

martes 23 octubre 086 PARDO 1 PIRULETA 2 Pardo – Piruleta

mito TIFANNY 1   trueno Sogo, Tiffany,Trueno

TIMMY 2 zinks TINA 2 Timmy,Zinks,Tina

grijzelijn

4 April

Werner bezoekt de nieuwe shelter en de hondjes in de ziekenboeg

d

2  3  1
Sny na zijn operatie

zaterdag 5/4 werd hij ontslagen uit de kliniek, Hij verblijft in een aparte kennel in de nieuwe shelter want hij is nog te verzwakt om samen met andere honden te zitten. Hij staat natuurlijk nog onder controle van de dierenarts . We zijn blij dat deze jongen het gehaald heeft, en we gaan hem ter adoptie te aanbieden als hij voldoende hersteld is. Hij heeft genoeg ellende gehad in zijn leven toch…

4  5 Zinks – Yako en Sophia

grijzelijn

25 februari 2014

c25 februari nam Werner deel aan de marathon van Sevilla.  Hij is enkele dagen langer
gebleven om de werken van de nieuwe kennels op te volgen, hij ging ook bij de hondjes
in de shelter langs en er konden 3 hondjes met hem meekomen naar België  

er waren net 2 pupjes gedumpt aan de poort…
 d  e

g  f h
ze wachten al zo lang… Neng, Petunia…

a  b

Tina werd zo zwaar mishandeld, ze durfde geen oogcontact te maken met Werner                 Yako