Shelterbezoeken 2013

 

17 – 20 november 2013

bezoek aan de honden in de shelter en op pension

no  n2
we hadden lege reisbenches mee terug genomen              Perdita de beste muizenvangster van de shelter

n3  n5
we gaan altijd bij de fosterhondjes langs …                  Shrekje

n6  n4
Tina, een mishandeld bretonneke wordt verzorgd                       langs de dierenarts met Xena (zie MHF 2013)

5  p
na de dierenarts weer warm onder het dekentje met haar pup in het opvanggezin

p2  p3
het hondenpension waar Dussel, Moro en Moni verblijven                       Wernet met Moni

grijzelijn

19 – 22 juni

j  j1
volle hokken.. wachtende honden..                                     fosterhond Candy

j2  j3
Werner met fosterhond Rubiales                                     dikke knuffel Gordo’ke

grijzelijn

14 – 17 april

pil  pil2

We zijn de week vooraf gaan shoppen bij de dierenarts, we hebben vitamines en ontwormkuurtjes gekocht  voor onze fosterhondjes. Van de dierenarts kregen we ook nog medicijnen mee, ze zijn niet over datum, maar het zijn overschotten van aangestoken verpakkingen van o.a medicatie voor artrose,  ontstekingsremmers, pijnstillers,..  wat heel goed bruikbaar is voor de seniorhonden. Lucienne gaf een antiparasietpipetje mee en Nicole Van Weert bracht een grote pot vitamines, waarvoor hartelijk dank!

We hadden alweer een hele zak hals-en leibandjes verzameld en ook die konden nog bij in de bagage    gepropt worden. Er ging ook een grote travelbench mee want fosterhond Candy komt bij ons in opvang.    Ze heeft eerst nog een check up gekregen en ze is reisklaar bevonden, ook haar bloedtesten waren helemaal ok.   Het is een hele lieve meid, vriendelijk voor alle honden, groot, klein, reu , teef, en ze kan ook   samenleven met katten. Candy is 9 jaar en zit al 7 jaar in de shelter te dromen van een eigen thuis..

p4 Werner met Petunia en Aquiles

de hele dag door worden de hokken schoongemaakt en ’s middags worden er enkele tafels tegen mekaar geschoven en gaan alle vrijwilligers samen eten..We hebben kunnen bijpraten met de vrijwilligers en overleggen welke honden dringend aan adoptie/opvang toe zijn.

feria2  feria

Diezelfde week was het “la feria” in Sevilla, in heel de stad wordt dan gefeest en gedanst. Vrouwen lopen in kleurige      flamenco kledij door de straten. De vrijwilligers hebben heel de zondag bij hun dieren doorgebracht en hadden geen tijd om naar de feesten te gaan. Maar na een dag hard werken en om even te ontstressen van al het dierenleed werd er na het eten, onderling een klein feestje gebouwd.  Er werd gezongen, in de handen geklapt en gedanst, de sfeer tussen de vrijwilligers zit helemaal goed..

grijzelijn

februari bezoek aan opvangcenter El Albergue

b2  b3

b4  b5

b7

het bezoek aan deze shelter liet bij de mannen van ons marathonteam een diepe indruk na… volle kennels, zoveel lieve honden.. Allemaal met hun eigen verhaal,  maar met dezelfde wens  en dat is een echte thuis vinden. Er kan helaas maar eentje meekomen en deze keer is Oliva  de gelukkige..   De honden mogen geregeld uit hun kennels om toch hun energie wat kwijt te raken. De kennels zijn heel proper,   enkele keren per dag worden ze schoongemaakt. Een hele klus maar het is meer dan voederen en schoonmaken alleen, er wordt héél veel tijd besteed aan de honden