project Roemenië

Hondenzorg heeft de hondenopvang in Bacau helpen opstarten.

Wat begin 2013 nog een stuk braakliggend terrein was, heeft een half jaar later meer de structuur van een shelter gekregen. De verblijfplaatsen van de honden zijn verbeterd, ze zijn beter beschut tegen weersomstandigheden, de honden zijn allemaal gevaccineerd en hebben een basis medische verzorging gehad, er zijn sterilisaties uitgevoerd,  er zijn 4 aparte kennels gebouwd en talrijke houten buitenhokjes  we hebben 3 palletten met voeding en materiaal kunnen bezorgen  en er zijn pakketten met medisch materiaal gestuurd   De vrijwilligers zijn heel tevreden en geven aan dat ze zonder deze hulp nooit zoveel verbeteringen hadden kunnen aanbrengen. Ze hebben een goeie start gekregen en nu kunnen ze ervoor zorgen dat de honden in orde blijven met hun vaccinaties etc. De shelter is voldoende uitgebouwd om de honden te huisvesten en ze kunnen zelfstandig verder om die in orde te houden.,Dit project is ten einde, we willen u danken om dit alles mee mogelijk te maken.

lijn

Juni 2013 :

Van het hout dat gekocht werd om de hondenhokjes te maken waren er nog kleine stukken over. De vrijwilligers laten geen restje verloren gaan en van die overschotten werden kleinere hokjes ineen getimmerd voor de kleinere honden.   Ze zijn er in verschillende vormen, de driehoekige vinden we wel erg geslaagd, het lijken wel Indiaanse tipi’s. In ieder geval, de honden zitten er vaak en graag in, ze houden ervan hun eigen slaapplekje te hebben.
r r2
lijn

Mei :

De bouw van aparte kennels. De honden die nu op het terrein zitten leven in roedelverband. Ze kunnen vrij in en uit de loods lopen. Er zijn 2 binnenkamers, 1 wordt gebruikt om het voer te stockeren, in de andere kamer zit een teefje die niet bij andere honden kan. Ook de 2 honden die er laatst zijn bijgekomen, Hippie en Lucky, kunnen niet in de roedel geintroduceerd worden Ze hebben vroeger beide hondenziekte (distemper) doorgemaakt, en daar dragen ze nog lichamelijke en psychische gevolgen van. De andere honden merken natuurlijk hun vreemde gedrag op en reageren er verschillend op.. Voor hun veiligheid en om de rust in de roedel te bewaren zitten deze 2 honden dus niet mee op het terrein. Er is echter geen aparte plaats meer voor hen. Ze zitten nu aan de voorkant van de loods, en hangen vast aan een ketting. Dit is niet ideaal maar er is voorlopig geen andere mogelijkheid. Er is dringend nood aan enkele aparte kennels en op het terrein is plaats genoeg om die te bouwen.
We zouden willen beginnen met de bouw van 4 kennels. Voor 1 kennel van 4 op 5m is 20 m omheining nodig, van 2 m hoog,  4 palen en een deurtje. De kostprijs van 1 kennel komt op 45€, inclusief cement die rondom wordt gegoten zodat de honden er niet onderdoor kunnen graven. Een houten hondenhok is vrij duur in aankoop maar de man van Ana is handig en kan de hokken zelf maken. We hebben prijs gevraagd van een goede kwaliteit hout, zodat het hok niet na 1 winter gaat rotten. Samen kunnen we deze honden van de ketting halen, ze meer bewegingsvrijheid geven, ze in een veilige eigen kennel plaatsen.

Wie helpt mee bouwen?

13 mei : DANK U Carla Hoeben, Marleen Van Den Bulcke en Karin Traube voor de gulle donaties! We hebben al 200€ naar de shelter kunnen overmaken voor de aankoop van materiaal.
Er liggen 20 m omheining en palen klaar en er werd reeds gestart met de bouw van de eerste kennel!  In het begin komt er natuurlijk veel meet- en graafwerk aan te pas en het weekend was zo om! Maar volgend weekend komen er enkele vrienden mee helpen. Daarna gaan ze prijs vragen voor hout én ze gaan ook rondhoren voor eventueel 2de hands hokken, t is te zien wat goedkoopst uitkomt.  …
r5

21 mei :  Dit weekend kwamen enkele vrienden mee de handen uit de mouwen steken en er is hard doorgewerkt. Nog een beetje afwerking en de 4 kennels kunnen weldra in gebruik genomen worden. En hoeven er geen honden meer aan de ketting te liggen! In iedere kennel is een hokje nodig waar de honden beschutting vinden. Er kon van de donaties al een deel hout en paaltjes aangekocht worden om 2 buitenhokken te maken.
r6  r4

28 mei : houten huisjes timmeren doe je zo!
r7  r8
Als dakbedekking zijn golfplaten gebruikt. Ook de kennels zijn verder afgewerkt, ze staan tegen de loods gebouwd voor extra beschutting. En ze staan onder de bomen, een goede plaats want zo hebben de honden in de zomer ook een schaduwplekje. De eerste hond die van de ketting kon was Hippie, hij begon direkt rond te snuffelen en in het gras te rollen. Het doet hem zo goed dat hij van de beton af is en zijn eigen privé kenneltje heeft. Ze hebben er ook nog een plastiek mandje bijgezet want daar ligt hij graag in als het goed weer is.
r9

lijn

april :

in het voorjaar hebben we een sterilisatie campagne opgezet die u kan steunen. Sterilisaties zijn heel belangrijk om te voorkomen dat er nog meer ongewenste honden worden geboren Heel veel pupjes sterven en diegene die het wel halen zijn gedoemd tot een ellendig leven op straat, zonder enige kans op een gelukkig en waardig bestaan.
1 april Noodgeval :
r10
deze hond zat al enkele weken bij de groep zwerfhonden die ze gaat voederen. Het is een nieuwkomer in de buurt. Is hij pas gedumpt? Of komt hij van een andere buurt? Dat weten we niet maar hij was gewond.. Vandaag zijn ze er in geslaagd om hem te benaderen en mee te nemen. De dierenarts heeft hem een antibiotica injectie gegeven omdat hij enkele bijtwonden had en hij mankt met een voorpoot. Hij heeft ook koorts Duke, zo noemen ze hem, verblijft op het terrein. We hopen dat hij weer beter wordt. Hij moet nog enkele dagen antibiotica nemen en moet gevaccineerd worden. Dank u
22 april :
Er werden 2 honden opgehaald bij hun eigenaar omdat die hun verzorging niet langer kon betalen. Een jaar eerder zijn ze van de straat gered, beide honden hebben de hondenziekte gehad en overleefd.  Het is een reu en een teefje, Hippie en Lucky.De honden zijn nu in orde met hun vaccinaties maar ze kunnen niet samen bij de andere honden op het terrein.Omwille van hun doorgemaakte ziekte hebben ze blijvend letsel. Lucky kan soms niet goed haar evenwicht houden  en is bang dat de andere honden haar gaan omverlopen of aanvallen .Voor haar is er een oplossing om haar apart te  zetten. Hippie echter is vrij aggressief en bijt als een hond te dicht bij komt, volgens de DA is dat gedrag ook te wijten aan zijn ziekte, aanval is de beste verdediging.. Hij kan vanwege zijn ziekte en ouderdom niet gecastreerd worden, en wordt enkel onder narcose gebracht als het echt niet anders kan. Met ons transport zijn er dozen blikvoeding meegegaan en die worden gebruikt voor Hippie. Hij heeft moeilijkheden met eten en kan enkel plat voer eten. Zjn tong hangt steeds een stukje buiten omdat hij zijn bekje niet kan dichthouden.Er is geen aparte plaats meer om Hippie onder te brengen en daarom hangt hij nu aan de ketting..
r11

De donatie van 40€ werd gebruikt om Lucky, Hippie en Duke te behandelen tegen teken. Hippie zijn vaccinatie is er ook van betaald. Dank u Carla!

lijn

maart :

de dierenarts is de honden op het terrein komen inenten, 9 in totaal. 6 honden konden geënt worden dankzij    sponsoring en van 3 andere honden (Roxa en de zusjes Tisa en Vera) zou hun jaarlijkse vaccinatie half maart herhaald moeten worden. We hebben ze gelijk laten inenten omdat de dierenarts ter plaatse was en dan is het ineens gebeurd, en het maakt niet uit dat het 2 weken vroeger gebeurd is. De vrijwilligers zijn enorm blij, en ook wel een beetje trots, dat hun honden allemaal gevaccineerd zijn! Op al die jaren dat ze zich inzetten voor deze dieren is het de eerste keer dat AL hun honden gevaccineerd zijn!  Tijdens de vaccinaties was de man van Ana erbij om de dierenarts te helpen en de honden mee vast te houden.  En bij de honden die erg bang zijn heeft hij uit voorzorg, hun snoet eventjes dicht gehouden.
r12  r13
We hebben een pakketje met medisch materiaal kunnen opsturen !  DANK U –
Sabine doneert 3 x vitaminepreparaat -Dominique Zwaenepoel doneert 4 x ontwormkuur  -Nadia en Marcel doneren 2 x ontwormkuur -Carla Hoeben doneert 7 x ontwormkuur -vzw Poncho-zwerfkatten te Wezel heeft een inzameling gehouden voor de Roemeense honden!  Zij schonken ons 2 vitamine tubes nutri-plus gel  30 otwormtabletten Caniquantel (1 tablet/10 kg)  11 pipetjes Eliminall tegen vlooien en teken
12 maart :
Rita en Bello zijn 2 kleine hondjes die deze winter samen met hun pupjes van de straat gered werden. Ze zijn al enkele maanden bij Mihaela waar ze lekker warm binnen zitten en waar ze in alle veiligheid hun pupjes konden grootbrengen. Nu de pups groot genoeg zijn en niet meer gezoogd moeten worden, hebben we de 2 moedertjes laten steriliseren.
rita     rbell
Rita met 5 pups                                                                         Belle heeft 3 pups

17 maart :
De 4 honden zijn ondertussen 2x behandeld tegen demodex met een goed resultaat. Maar bij Milo is het blijkbaar hardnekkiger. We hebben hem een derde en sterkere behandeling gegeven.
Dit weekend zijn er 3 nieuwkomers in de shelter. 1 van hen is de kleine Robbie. Dana zag hem vanuit haar auto langs de kant van de baan lopen, een hele drukke baan. Ze stopte maar het hondje liet zich niet zomaar in haar armen nemen. Robbie had een rare manier van lopen maar toen hij dichterbij kwam werd duidelijk dat hij door de ineen geklitte vacht niet erg beweeglijk was. Het is uiteindelijk toch gelukt om hem in de auto te krijgen.
rmaart
Het hondje zit nog niet op het terrein omdat het eerst verzorging nodig heeft. De knopen in zijn vacht en staartje zitten vast tot tegen zijn huid. Hij zal hiervan bevrijd worden door de dierenarts. Hopelijk is zijn huid niet geinfecteerd. Robbie zou gevaccineerd moeten worden, een vaccin inclusief rabiës kost 12€. Later zou hij ook gecastreerd moeten worden, dat kost 25€. Wenst u de kleine Robbie te helpen verzorgen? Stuur ons dan een mailtje..
25 maart :
rmaart2  rmaart3
De dierenarts heeft Robbie voorzichtig geschoren om zijn huid niet te verwonden, de knopen zaten zo dicht.  Ana kon hem laten verzorgen dankzij een donatie van vrienden. Robbie kreeg ineen zijn vaccinaties, inclusief  rabiës, dat namen we voor onze rekening. Nu hij van die vuile vacht verlost is, ziet hij er zo schattig uit, maar  hij heeft het wel koud. Daarom draagt hij een jasjes als hij buiten loopt..  Robbie is een lief en dankbaar hondje.

Voedseltransport

24 maart 2013 : 3 paletten klaar voor transport naar de shelter in Roemenië.

1  2

4 april 2013 :
Met enige vertraging, door de barre weersomstandigheden in Hongarije, is vandaag het transport met hulpgoederen in Roemenië aangekomen. Het voer wordt opgeslagen in de shelter en alle dozen zijn direkt opengemaakt om de spulletjeste bekijken. De manden staan allemaal op een rij met in elk een dekentje. En iedere kom is gevuld met lekkere brokken.

3 4 5

6 7 8

11 9 10 Dank u !
lijn

Februari :

Ons eerste doel is er voor zorgen dat de opgevangen honden hun medische basisverzorging krijgen en dat zieke honden worden behandeld. Alle nieuwkomers worden gevaccineerd. Voor honden die er al langer verblijven zullen we zorgen dat ze gevaccineerd worden als dat (jaarlijks) moet herhaald worden. Zo houden we ze allemaal beschermd tegen hondenziekte. Het zou wat aanrichten als er eentje hondenziekte kreeg voor honden die zo dicht op elkaar leven
rtrra   rtarra2
Tarra 1                                                      Tara nu

Tarra werd vorige winter gevonden, ze had hardnekkige demodex en ze was zo goed als kaal.. (zie Tarra 1) Ze heeft al een behandeling gekregen maar omdat ze oud is en minder weerstand heeft komt de schurft terug. Ze zal heel haar leven een milde behandeling nodig hebben. Tarra heeft terug haar maar haar vacht is minder dik en ze draagt de hele winter een jasje. Sarah, Roxa en Milo vertonen ook tekenen van demodex (schurft)
Hondenzorg heeft al een bijdrage geleverd omdat deze 4 honden zo snel mogelijk moeten behandeld worden want ze kunnen niet apart gezet worden van de andere honden.
Deze 6 honden hebben nog een vaccinatie nodig, een complete vaccinatie voor 1 hond kost 12€
nanukvaccgretavaccRingo%20and%20Tobysaravaccrtarra2

Nanuk                                    Greta              Ringo         Toby                Sarah               Tarra

Alle 6 de honden kunnen gevaccineerd worden!
DANK U Carla en Paula! beide dames laten ieder 3 honden vaccineren. De vrijwilligers gaan aan de dierenarts vragen dat ze naar het terrein komt om de honden alle 6 gelijk te vaccineren want Sarah en Toby zijn te bang  om met de auto te vervoeren.

22 febr.
De 4 honden met demodex zijn ondertussen behandeld. Ze kregen een pipetje en Tarra moet ook een antibioticakuur bijnemen. Ze zijn ook alle vieringewreven met een speciale ontsmettende creme die tevens hun huid voedt en de jeuk tegengaat.
rdemodex

lijn

januari :

een beetje bescherming tegen de koud We hebben warme jasjes gemaakt met een extra dikke binnenlaag, voor al de honden.die zijn al per pakket opgestuurd en zullen 1 van de dagen aankomen.
rjassen
Aangekomen en onmiddellijk in gebruik!  De honden lieten de jasjes goed aandoen, ze voelden al snel dat het lekker warm was En ze passen perfect, een volgende lading is in de maak!
rjas rjas2 rjas3
1 febr.
Gisteren zijn er 6 honden van de straat gered. Twee grote reuen en een teefje met pups. De nieuwkomers mogen mee in huis wonen om hen goed te kunnen observeren hoe hun karakter is en hun gedrag tov mensen en andere dieren. We zijn begonnen met het inzamelen van gerief dat hard nodig is om de dieren goed te kunnen opvangen een plastiek beschermdeken voor de autozetels want de straathonden zijn meestal erg vuil, ook halsbandjes om hen te kunnen meenemen en die halsband houden ze ook een tijdje aan omdat het gemakkelijker is in huis zolang ze niet gewend zijn, geen naam of commando’s kennen. Ook enkele huiskennels (bench) zijn heel welkom.
rjanuari
Er is een moedertje met 3 pupjes bij en door het harde leven op de straat gaat zij haar pupjes beschermen tegen de andere honden, een normale reactie. Zogauw ze weet dat er geen gevaar dreigt in deze nieuwe situatie zal dat beter gaan, maar het heeft tijd nodig. In een bench kan ze zich afzonderen van de anderen en toch de omgeving in het oog houden.      DANK U Joeri voor de  2 benchen en Annita voor de zetelhoes!