pakket

26 juli  : Pakket materiaal/medicijnen opgestuurd naar de shelter      

 

De varikennels waarin Gordo, Cowboy en Moira zijn gekomen worden deze week terug naar de shelter gestuurd. We hebben ze kunnen vullen met klein, niet te zwaar gerief. We hadden weeral een hoop hals-en leibandjes en tuigjes bijmekaar

p3 uitvoerig besnuffed door ons Emma en opvanghondje Moira

Ook kunnen er 12 plastiek kragen mee, van verschillende formaten. Goed verpakt in karton tussen 2 kennels in.. De kragen komen héél goed van pas! Door onze zomeractie voor de shelter kunnen we regelmatig honden laten steriliseren/castreren. De kragen die de honden na de ingreep dragen worden zo vaak mogelijk hergebruikt. Maar de honden schrapen er mee over de grond en langs de muren en de meeste zijn nu wel kapot en aan vervanging toe
kap  kap2

We hebben bij de dierenarts 2 grote dozen Caniquantel ontwormkuren kunnen aankopen. Met de 200 tabletjes kunnen alle honden in de shelter ontwormd worden!
caniquantel%20003  p1 p2

calor In de shelter worden in juli temperaturen van boven 45° gemeten. Door de hitte zijn de honden en katten loom en bewegen ze niet veel. In de kennels zijn waterbadjes gezet en de honden gaan er om beurten inzitten om wat af te koelen.
Vorige week zijn we 50 m echt schaduwdoek kunnen gaan ophalen.  Ons auto’tje zat volgepropt met een enorme ‘bol’ schaduwdoek, we zijn er mee naar Lily gereden om het in haar tuin te ontwarren. De schaduwdoek werd gebruikt in de serrebouw om de jonge plantjes te beschermen tegen fel zonlicht.    De doeken laten dus wel licht en regen door maar beschermen tegen de hitte.  Het is ook sterk materiaal en het kan stevig bevestigd worden. Ideaal dus om boven de kennels te spannen!

zeil  zeil2

Om het beter te kunnen opvouwen hebben we het doek in stukken van 10 m lang geknipt ( breedte is 4 m)        We hebben alles in 2 grote dozen kunnen verpakken.
Graag willen we Vincent bedanken voor de verzending van de pakketten naar Spanje!

We hebben ook nog 3 dozen anti-parasiet pipetjes aangekocht. Dit hebben we met de post verzonden Er kunnen in totaal 50 middelgrote honden mee behandeld worden, eerst komen de fosterhondjes aan de beurt..

pipet%20003
Onze hartelijke dank aan Joerie voor het regelen van de schaduwdoeken! Hij en zijn vrouw Ine zetten zich ook     enorm in voor dieren die het minder goed hebben. Ze vertrekken eind augustus naar een shelter in  Aragon,Spanje   om er o.a. eigenhandig een automatisch drinksysteem te installeren.  Omdat ze zelf met hun bestelwagen met materiaal naar ginder rijden, kan de rest van de ruimte nog opgevuld worden  met hondenvoeding.   We hebben hen 96 kg puppyvoer kunnen meegeven en hebben 20€ gesponsord voor het goede werk    dat ze ginder gaan doen.