Omheining van een wei in het paardenasiel

juni 2010

Beste dierenvrienden, We zetten ons ook in voor dieren in eigen land. En dat hoeven niet enkel honden te zijn .. waar de nood het hoogst is ..
We kwamen in contact met Sabine en Luc van horsespirit-rescue die in Herselt mishandelde en verwaarloosde paarden opvangen en die zij na verzorging en een herstelperiode trachten te herplaatsen. We waren aangedaan van de foto´s die we te zien kregen, maar deze week brachten we een bezoek aan het paardenasiel en de werkelijkheid raakte ons nog meer. Dieren die nergens meer terecht kunnen worden hier liefdevol opgenomen. Ook redden zij paarden, die heel hun leven gewerkt hebben, van de slacht en geven hen het welverdiende pensioen waar ze recht op hebben. Ieder paard heeft zijn eigen verhaal van mishandeling, uitbuiting, verwaarlozing. De mensen zijn enorm gemotiveerd maar kunnen nog veel hulp gebruiken! En als je hen een bezoek hebt gebracht, dan kan je niet anders dan helpen. We namen al een deel paardenvoer mee. (zie gerief)

                               Wat kunnen we doen voor deze dieren?

Er ligt een groot stuk weiland waar de paarden zouden kunnen grazen, maar dat jammer genoeg niet gebruikt kan worden omdat het niet omheind is. Het plaatsen van een omheining kost veel en alle middelen die ze hebben gaan in de eerste plaats naar de medische en dagelijkse verzorging van de paarden. Als ze een omheining zouden kunnen plaatsen dan kunnen ook deze paarden genieten van een wei. Het is ontzettend belangrijk voor deze dieren om terug in evenwicht te geraken. Het zou hen goed doen als ze zouden kunnen grazen zodat zij de nodige voedingstoffen krijgen, want dit kunnen ze hen nooit bieden met eten of supplementen. Gras is nog steeds het beste voor de paarden én zo kan er tevens bespaard worden op het hooi.

Ons project : sponsor een weipaaltje !

Er zijn 500 à 600 weipalen nodig, toppen en draad om deze plannen te kunnen verwezenlijken Een degelijke en duurzame weipaal kost 2€ per stuk, we blijven zoeken naar nog een gunstigere aanbieding. Alleen door onze gezamelijke hulp kunnen deze paarden de wei op ! Ook materiaal, zoals toppen, houten weipalen (geen treinbils) is van harte welkoml
Dierenvrienden die zich mee inzetten voor deze paarden :
Alexandra Mil, Lucienne VR, Inga Vos, Anoniem, Martine Six, Patricia Wuyts, Myriam en Rudy, Hilde Smets, Sophie Maes, Martin Vleerinckx, Marleen en Virgenie, Fam. Peeters, Eveline, Joy Arabians-NL schenkt schriklint, Leonce, Marcel Vrancken, Christine Toch, Marie-anne Fitters, Carolien Bossiers, Joyce en Gijs, Sarah Vertongen, Linda Van Singel, Hondenzorg steunt dit project met 50€                                                                                                                                                                      30 juni : de eindstand is 735 € !

hoefijzers

beste mensen deze actie was een enorm succes en door uw gift en medeleven gaat voor deze paarden een droom werkelijkheid worden! Wij willen u van harte bedanken, ook namens Sabine en Luc van horsespirit-rescue en ook namens al de paardjes want zonder uw steun had dit project niet mogelijk geweest. Maar als dierenvrienden de handen in elkaar slaan dan is er veel mogelijk, binnenkort grazen deze paarden op de wei !! Er wordt zo snel mogelijk gestart met de bouw van de omheining, het hele bedrag is er nog niet maar de centjes die er al zijn daar kunnen al palen voor gekocht worden en dan zijn ze al een heel eind op weg.

26 juli : Er zijn 400 weipalen geleverd en de werken zijn gestart! De actie op de vzw loopt nog door want er zijn 600 palen, toppen en draad nodig. Maar met hetgeen er voorhanden is kan er al begonnen worden met de bouw van de omheining en dat is al een flink stuk!!! We zijn heel bij dat deze wei er gaat komen!

Er wordt met man en macht gewerkt aan de omheining van een wei van 3 ha !
Hartelijk dank aan iedereen die dit enorm project mee heeft mogelijk gemaakt !!!

put put2 put3

16 september 2010 : de paarden staan op de wei en kunnen naar hartelust grazen!

De wei van 3 ha is omheind! Nu wordt het hele perceel onderverdeeld in 8 wei´s zodat de paardjes altijd gras hebben. Als er 1 wei opgegeten is dan kunnen ze aan de volgende beginnen. Momenteel zijn ze aan de vierde wei bezig. Er wordt ook een apart weitje voorzien voor Loesje, de blinde merrie van 20 jaar en haar vriend en toeverlaat Kobalt. Er zijn dus al bergen werk verzet! Nu wachten ze nog op de toppen die besteld zijn. Vorig weekend hebben we hen nog de 3 ha schriklint kunnen bezorgen zodat de wei´s helemaal kunnen afgewerkt worden.

w2 w3

weiaf