Medisch hulpfonds 2010

Januari : Inka

lijnen27

februari 2010 : Inka werd geopereerd.

Inka is een kruising Duitse herder teefje geboren in 2000. Ze zit sinds 2005 in de shelter..
Bij haar aankomst had ze een felle oorontsteking en stonk ze heftig uit haar oren. Ze had bloeduitstortingen aan beide oren. Waarschijnlijk heeft ze al lange tijd ontstekingen en is dat nooit verzorgd geweest. Daardoor zijn haar oorschelpen misvormd. Inka is een superlieve hond!

inka inka2 met Vincent

8 februari : Vandaag kregen we minder goed nieuws over Inka. Er werd een bobbel opgemerkt tussen borst en buik. Omdat de bloedtesten die onlangs werden uitgevoerd goed waren, gaan we niet het ergste denken want het kan evengoed om een vetbult of een kyste gaan. De vrijwilligers zijn deze week met haar langs de dierenarts geweest om het een keer te laten bekijken. Het is wel nodig om het te laten weghalen, zodat er daarna een biopsie kan op gedaan worden. Dan pas kunnen we met zekerheid iets zeggen over de aard van het knobbeltje. Alsof dit nog niet genoeg was voor 1 keer, Inka heeft ook nog eens een onstoken tand en ook haar oortjes zijn terug ontstoken. Mede dankzij de bijdrage van de adoptieouders op afstand is het mogelijk om Inka een goede medische verzorging te geven. Ze zijn dan ook onmiddellijk gestart met een antibioticakuur tegen de onstekingen. Als deze onstekingen genezen zijn, zou er zo snel mogelijk een afspraak moeten gemaakt worden voor de operatie, de kosten worden geschat op 200€ zonder de nazorg.. Zoveel dierenartsonkosten voor 1 hond kunnen zij zich echter niet veroorloven, daarom gaan de vrijwilligers in de shelter een steunfonds oprichten. Wij gaan een bijdrage doen (wordt vermeld bij “donaties”) zodat Inka zo snel mogelijk kan geopereerd worden en we blijven haar verder opvolgen.
12 februari : Om 10 u in de voormiddag wordt Inka geopereerd. We wachten op nieuws en hopen dat alles goed verloopt. Ze gaan ook ineens de tand eruit halen die ontstoken was, en die haar pijn gaf.

inkabuik  inkatand

buikje voor de operatie …………verlost van de zieke tand

inkaper inkaope

13 februari : Gisterenavond laat kregen wij bericht hoe de operatie was verlopen… Het bleek dat die ene bobbel niet de enigste was maar dat er in haar melkklieren meerdere zaten. Om problemen in de toekomst te vermijden zijn, aan beide kanten, de melkklieren verwijderd. Het werd een veel grotere operatie dan was voorzien maar beter voor Inka. Ook de kies die voor problemen zorgde is verwijderd. Inka is tijdelijk ondergebracht in het doghotel waar zij in het oog wordt gehouden en beter verzorgd kan worden. De eerste dagen zijn het moeilijkst. Ze krijgt antibiotica en pijnstillers.
We kunnen niet alle honden helpen, maar het is fijn dat we voor enkelen wel iets kunnen betekenen. We hebben voor deze operatie een deel kunnen sponsoren.

15 februari : Iedere dag gaat er iemand van de vrijwilligers langs het doghotel om te zien hoe het met haar gaat. Inka heeft nog veel rust nodig maar volgens de dierenarts herstelt ze heel goed van de toch wel zware operatie. De lieve schat heeft meer dan 100 hechtingen .. Gisteren hebben ze met haar al een kort wandelingetje gemaakt op het graspleintje. Ze heeft weer een goede eetlust maar ze wordt dan ook extra verwend en krijgt rijst met kip.

inkakat
17 februari : Inka heeft een groot litteken omdat preventief al de melkklieren zijn weggenomen, 100 hechtingen is niet niks, de foto´s van haar buikje zijn dan ook behoorlijk indrukwekkend. Gelukkig geneest alles mooi. Inka is wel wat onder de indruk van al wat er gebeurd. Hoe kan het ook anders Het is jaren geleden dat ze nog een poot buiten het asiel zette en dan de zware ingreep, haar buik en snuitje dat pijn doen ..

inkana2  inkana

Toch is Inka een gemakkelijk patientje, ze laat alles gebeuren, ze laat zich gewillig verzorgen. Maar volgens de mensen die al jaren voor haar zorgen in de shelter is Inka dan ook 1 van de liefste honden. De vrijwilligers voelen erg met haar mee en waren best zenuwachtig toen hun lieve Inka geopereerd werd. Het is nu belangrijk dat ze voldoende rust en goed eet om weer op krachten te komen. Inka heeft nog last met kauwen, door de verwijderde kies, maar iedere dag brengen ze haar wat lekkers zoals ham en kip en worst en dat gaat er goed in :-)

26 februari : Inka heeft geen intensieve verzorging meer nodig en ze is weer terug in de shelter. Ze is goed hersteld en kijkt u zelf maar eens hoe mooi haar buikje eruit ziet!

inkana4  inkana3

inkaslot  dank u, poot Inka!

 

Mei ;  Negra, Sombra, Loba en José

lijnen27

mei  Negri werd door een hond aangevallen in haar kennel en was zwaar toegetakeld

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Sombra werd ondervoed gevonden

mei3  Loba heeft epileptische aanvallen

mei4  José mist een oogje door zware ontberingen

Wij sponsoren in de verzorging van deze honden. Met de opbrengst van onze wandeling op 9 mei en de tombolaverkoop kunnen we bijdragen in de verzorging.
We gebruiken 180€ om tussen te komen in de onkosten van het doghotel, dit is goed voor 2 weken verblijf van Sombra (90€) en 2 weken verblijf voor Negra (90€). Negra deelt nu een kennel met Loba, een oude, afgedankte herder met epilepsie. Ook voor haar is het beter dat ze niet in de shelter terechtkomt. Voor Loba deden we een donatie van 50 € om bij te dragen in de onkosten van haar medicatie die ze elke dag nodig heeft.

19 mei  Beste mensen, door deze honden te sponsoren is het mogelijk hen goed te laten verzorgen.  Jullie steun betekent heel wat voor deze honden ! We hebben deze actie snel kunnen beëindigen  omdat we genoeg sponsoring bij mekaar hadden om het doghotel tot 6 juni te kunnen betalen.                  Hartelijk dank !

Wat we samen voor deze honden hebben kunnen doen :

We hebben goed nieuws over Negra !

negr

Als zij voldoende hersteld is mag ze naar een opvanggezin in Nederland om er in alle rust verder te bekomen van de toch wel akelige ervaring die ze heeft opgedaan. Haar toestand wordt deze week geëvolueerd en als ze sterk genoeg is om te reizen, zou ze al op 6 juni met onze opvanghond Moka kunnen meekomen. Weer 2 hulpbehoevende hondjes die er weg komen ! Moka  kon, in afwachting, in de ruimte bij de oude honden verblijven waar ze veilig is. Nu komt haar plaatsje vrij voor een ander hondje dat het erg nodig heeft, we hopen binnenkort voor Loba ..
Voor Loba is het nog nodig om haar in het doghotel te verzorgen, het is beter dat er nog van dichtbij een oogje op haar wordt gehouden voor haar epilepsie en ze krijgt ook wat voor de artrose. Zoals vele oude herders heeft ze last van de heupen en onderrug. Te weinig bewegingsvrijheid door een leven aan de ketting zal hier zeker toe bijgedragen hebben. Maar wat ons de meeste zorgen baart is haar gemoedstoestand, ze wil nog steeds niet veel eten, slechts een klein beetje als men haar uit de hand voert … Ook al kon ze nu bij de oude “keukenhonden” terecht, ze zou zich laten gaan en niet eten.. De vrijwilligers doen al het mogelijke om deze hond erdoor te krijgen en door uw en onze steun voelen ze dat ze niet alleen staan in hun strijd. Vanwege haar gezondheid is het niet mogelijk haar te laten overkomen voor in de opvang. Maar 2 fostermama´s blijven helpen in de kost van haar medicijnen. We blijven haar verder opvolgen.. Sombra moet eind deze maand nog haar tweede inentingen krijgen. Tot zolang proberen we haar verblijf in het daghotel te sponsoren. We hopen dat er voor haar snel een adoptie- of opvanggezin gevonden wordt zodat ze goed gesocialiseerd kan worden en in een liefdevolle omgeving terecht komt en niet naar de shelter moet. Mocht er niemand om haar komen, dan is zij welkom als ons volgend opvanghondje. Sombra is heel lief en aanhankelijk, ze zal haar slechte start snel achter zich zal kunnen laten want ze is nu al enorm knuffelig.

We hebben 128 € sponsoring gekregen voor deze honden ! We hadden de rekening van het doghotel voor Negra, Loba en Sombra al vooruit kunnen betalen tot 23 mei. Dankzij uw steun kunnen we deze periode verlengen tot 6 juni (tbv 90€) en kan Loba verdere medische verzorging krijgen, zo is er ook voor deze lieve hond nog een sprankeltje hoop.

5 juli 2010 : Voor alledrie een goed afloop, geen kennel meer voor deze honden ! Met de actie voor het doghotel konden Negra, Loba en Sombra, waarvoor dringend hulp gevraagd werd een tijdje ondergebracht worden in het doghotel waar ze de nodige rust en verzorging kregen. Het was tijdelijk een goede oplossing en zo hadden we ook even de tijd om voor deze 3 honden verder te zoeken naar een permanente oplossing. Negra, de pointermix vond ondertussen een  nieuwe thuis in Nederland waar ze erg gelukkig is.  Voor Loba werd in Sevilla een gastgezin gevonden waar ze liefdevol werd opgevangen en via onze fosterhonden werd zij elke maand nog verder gesteund met medicatie en voeding.In juli kregen we het goede nieuws dat mensen in Spanje haar een echte thuis wilden geven ! Zij is geadopteerd ! En Sombra kwam op 14 juli bij ons in opvang en vond snel haar eigen thuis

happy happy2

sombra

 

Juni : Ronda

lijnen27

Een caravan die in vlammen opging en waar aan een ketting een hondje vast lag… Haar naam is Ronda…

ronda

Het was verschrikkelijk in welke toestand Ronda vorige week gevonden werd. Ze lag daar, met een ijzeren ketting vastgemaakt aan een uitgebrande caravan. Mensen die een heel eind verderop woonden, konden vertellen dat ze de brand 4 dagen geleden hadden opgemerkt… Het is gewoon ondenkbaar wat dit hondje al die tijd heeft moeten doorstaan. Na haar redding reed Paqui onmiddellijk met haar naar de dierenkliniek. Ronda werd aan een infuus gelegd en werd onder verdoving gebracht voor een onderzoek. Vragen rezen als, zouden we dit hondje niet beter laten slapen? De dierenarts vond haar kansen, met de nodige pijnbestrijding reëel.. En Ronda is een vechtertje, ze wil leven ! Enkele dagen later probeerde ze al rond te lopen. Als Paqui zachtjes tegen haar praat kwispelt ze met haar staart…

rond1 rond2

bij de dierenarts kreeg ze de eerste zorgen en werd de loshangende huid verwijderd ..

Ronda heeft een lange weg af te leggen en wij ondersteunen in haar medicatie en verzorging. Paqui, de opvangmama neemt de zware taak van haar verzorging op zich. Ze is zich ervan bewust dat, als Ronda helemaal hersteld, dan nog het heel moeilijk gaat zijn om een thuis voor Ronda te vinden. Op sommige delen van haar huid gaat geen haar meer groeien, Ronda is getekend voor het leven en zal altijd worden aangestaard en nagekeken. Paqui zegt : als u Ronda zou ontmoeten, dan zie je alleen de dankbaarheid in haar oogjes en het kwispelen van haar staart. Wat belangrijkst is, in de eerste plaats is haar herstel.

rond3  rond4
26 juni : Volgens haar opvangmam begint het beter met haar te gaan want ze begint al tegen te stribbelen als ze haar medicijn moet nemen. De tabletjes gaan er wel in als ze in een stukje worst steken, maar 1 van de pijnstillers is vloeibaar en die is slecht van smaak. Ronda klemt dan haar tanden stevig op mekaar en als het uiteindelijk toch lukt om haar mond open te krijgen dan spuwt ze het gewoon weer uit. Het is telkens een hele klus om haar dit medicijn toe te dienen, maar eigenlijk is dit een goed teken.. Ronda krijgt om de 3 uur iets tegen de pijn, ook ´s nachts, ze ligt dan mee in de slaapkamer De plek waar de caravan stond rook hevig naar benzine, Aangstoken met de bedoeling dat men dan gelijk in 1 keer van de hond zou af zijn..? Gisteren, 25 juni kon de dierenarts Ronda voor het eerst verzorgen, zonder haar daarvoor onder verdoving te moeten brengen. Paqui nam haar kleine kopje in haar handen en fluisterde haar bemoedigende woordjes toe en gaf haar kusjes. De dierenarts vond dat er na 1 week al beterschap was en maandag is de volgende afspraak Het is een niet te onderschatten taak om Ronda dag en nacht te verzorgen, ook emotioneel is het erg zwaar. Ronda beloont haar opvangmama met haar levenslust en goede moed, gisteren zat ze achter een vlieg aan ?! En als ze zich heeft laten verzorgen dan gaat ze aan de ijskast staan blaffen .. voor worst. Een heel moedig hondje dat ondanks haar letsels dankbaar kwispelt,

rond5

1 juli : er zijn een deel van de brandwondkorsten losgekomen en afgevallen. De dierenarts is daar niet blij mee. Het zou beter zijn als de wonden beetje bij beetje van binnenuit helen. De korsten beschermen tegen infectie tot eronder nieuw weefsel is aangemaakt. De open wonden worden nu extra bloot gesteld aan infecties van buitenaf. Paqui verzorgt dDe wonden nu meerdere keren per dag met zalf en ze is gaasdoekjes gaan kopen die speciaal voor brandwonden worden gebruikt. Daarna doet ze Ronda een babyshirtje aan. 2 juli Vandaag kregen we onverwacht goed nieuws over Ronda! De dierenarts zei dat het gevaar op infectie geweken was. Ze stond versteld van de vooruitgang die ze zag op slechts enkele dagen. Paqui heeft al het mogelijke gedaan om dit hondje te helpen. Nachten heeft ze erbij geslapen en gewaakt tot het kwaadste door was. In plaats van op het werk te eten tijdens haar middagpauze reed ze overhuis om Ronda te verzorgen en haar medicatie te geven. Maar zij is dan ook een vrouw die alles voor een dier overheeft. Toen de dierenarts zei dat Ronda haar kansen reëel waren twijfelde ze geen moment om haar op te vangen en de intensieve verzorging te geven die nodig was. Als wij haar bedanken voor haar enorme inzet blijft ze erg bescheiden Ze zegt : Ronda is hier de echte held, zij heeft hard gevochten voor haar leven en heeft helse pijnen doorstaan, maar ik heb nog nooit eerder zo een enorme levenswil gezien bij een dier, dit deed me besluiten om haar niet in de steek te laten en haar die kans te geven. Ook al kreeg ze negatieve reacties van mensen die de hond eerder hadden laten inslapen … In alle eerlijkheid hebben we ook even deze gedachte gehad, maar wij kennen Paqui genoeg om te weten dat als zij vindt dat een hondje een kans verdient, wij haar daarin kunnen steunen. Ze bedankt ons voor de financiele bijdrage, want het was onmogelijk geweest deze zware kost alleen te dragen,

Van de opbrengst van de verenigingenmarkt gaat 75 € naar de verzorging van Ronda. Monique Sluyts en Christel V deden een donatie om Ronda te helpen.  (samen 100€ >> zie donaties 30/6 voor de eerste zorgen) Brigitte Gouwy, Inga Vos en Anne van Poncho-zwerfkatten deden een bijdrage voor   de verzorging van Ronda, dat kan goed gebruikt worden om oa gaasdoekjes van te kopen. Ronda heeft ook nog langdurig verzorging nodig in de vorm van antibiotica,          zalven en andere verzorgingsproducten.

rondamedicijnen

25 augustus : een happy end voor Ronda ! Gisteren is Ronda de laatste keer op controle moeten gaan bij de dierenarts! De verschrikkelijke brandwonden zijn helemaal genezen en er beginnen zelfs weer nieuwe haartjes te groeien en na verloop van tijd zal haar vachtje er nog mooier worden uitzien. Ze moet nog een tijdje een vochtinbrengende creme gebruiken en een beschermend jasje dragen als ze in direkt zonlicht komt. De dame van Malaga had na lang twijfelen besloten om Ronda beter niet te adopteren .. maarrr …. Ronda is opgemerkt door een gezin uit Duitsland waar zij van harte welkom is!!! Ze wordt nu verder reisklaar gemaakt. Ronda wacht op de grote dag dat ze kan vertrekken naar haar eigen familie .. We wensen dit moedige hondje heel veel geluk in haar nieuwe thuis

rondalaatste

 

Augustus : de jacinto -familie

lijnen27

Paqui brengt geregeld een bezoekje aan de sponsorhonden die in een opvanggezin verblijven. Enkele weken geleden ging ze langs Loba en nam seniorvoeding en de nodige medicijnen voor haar mee. De fostermam van Loba vertelde dat ze al een tijdje enkele rondzwervende honden had opgemerkt, ze zag ze enkele dagen en dan weer een weekje niet… Ze ging elke dag op dezelfde plaats water en een bakje voer neerzetten en het werd telkens helemaal leeggegeten.
De honden waren niet echt bang, maar hielden toch enige afstand. Het was een reu en een teef en na een tijdje lieten ze zich al goed benaderen en namen ze eten aan uit de hand. Het teefje had duidelijk net een nestje gehad wat je goed kon zien aan de tepels. Zouden de kleintjes nog in leven zijn? Toen de 2 honden weer opdoken besloot Paqui ze te volgen. Een heel eind liep ze achter de honden aan, die hielden een rustig tempo en ze keken geregeld om, het leek wel of ze wilden dat Paqui hen volgde ..

jac  jac2
De honden leidde haar tot aan een hoofdweg, daar in een pijpleiding trachtten ze te overleven. En ja hoor, Paqui trof er ook nog hun kleintjes aan.. Loto en Jacinto hadden een nestje van 9 pupjes. In Sevilla kunnen in de zomermaanden de temperaturen oplopen tot 45°, in de pijpleiding was het dan ook broeiheet en 3 pupjes hadden het niet overleefd. Deze honden moesten hier zo snel mogelijk weggehaald worden .Door hen elke dag te voederen hadden ze genoeg vertrouwen en ze lieten zich gewillig meenemen. De vader, moeder en 6 kleine meisjes waren gered. De hondenfamilie werd niet naar de shelter gebracht want de pupjes waren amper een maand oud en zijn dus nog erg vatbaar, en ook de 2 volwassen honden waren tamelijk verzwakt. De fostermam van Loba had nog plaats om de hele familie samen te huisvesten, en was bereid om ze te verzorgen en de pups te socialiseren. Net zoals in een doghotel wordt ze vergoed voor voeding en onderhoud.

jac3  jac4
van de opbrengst van onze stand op de havenfeesten gaat 75€ naar de verzorging van de Jacinto-familie.  Hiermee kopen we vaccins zodat deze week de honden kunnen ingeënt worden.   Er zijn ook nog tabletjes nodig om al de honden enkele keren te ontwormen en pipetjes tegen de parasieten. 

19 augustus : Vandaag kregen we het trieste nieuws dat Violetta is gestorven. Zij was de kleinste en tengerste van het nestje. Maar wat een moeilijke start hebben deze kleintjes niet gehad, we hopen maar dat de andere zusjes met de goede verzorging die ze krijgen snel aansterken. Jacinto is best in conditie, Loto is erg mager  Ze krijgt een goede premiumvoeding en heeft ook nog extra supplementen nodig en calcium om weer op krachten te komen, haar lichaam was uitgeput. Met Jacinto gaat het goed, hij is een goede vader die dicht bij zijn familie blijft en de pupjes mee in het oog houdt. De leeftijd van Loto en Jacinto wordt geschat op 2,5 à 3 jaar. De pupjes zouden geboren zijn half juli.

jacvac jacvac2

jacvac3  jacvac4
6 sept : Vorig weekend kon de hele familie worden gevaccineerd Loto en Jacinto zijn nu volledig in orde met hun vaccinaties .. 8 sept : De pupjes zijn helaas 1 na 1 gestorven ten gevolge van het hardnekkige virus. Lila vecht nog voor haar leven en lijkt stabiel, we hopen dat moedertje Loto toch 1 van haar pupje mag houden ..

23 sept : Pupje Lila blijkt positief te reageren op de behandeling, het is een vechtertje maar toch zijn we nog een beetje bezorgd. Ze mocht de dierenkliniek verlaten en ze is terug in de kennel bij Loto en Jacinto. Het zal goed zijn dat Lila nog moedermelk kan drinken en zo verder kan aansterken.

jaclila

 

Oktober : Coral

lijnen27

Coral was eerder al getest. Zij krijgt nu een antibioticakuur voor erlichia.
Na deze behandeling zou Coral opnieuw een bloedtest moeten krijgen om te zien of ze helemaal genezen is of dat er nog een tweede behandeling nodig is. Het zou ook beter zijn, ivm baarmoederontstekingen, dat we haar konden laten steriliseren.

coral

Coral heeft 4 witte voetjes en een witte borst en ze ziet wat grijs aan haar snuitje
4 oktober 2010 : Coral zal worden gesteriliseerd als de erlichiakuur beëindigd is Het zou nu ook kunnen als het echt dringend zou zijn, maar dan is de kans op een bloeding veel groter. Zij moet pilletjes nemen tot half oktober en dan gaat ze voor check up langs de dierenarts. Coral is een hond die zich in iedere situatie gerust voelt en heel graag aangehaald wordt.

18 okt 2010 de behandeling voor erlichia is ten einde op vrijdag 29 oktober. De week daarna wordt er terug bloed afgenomen voor een controletest om zeker te zijn of Coral volledig genezen is na de antibioticakuur. Als dit zo is kan er een afspraak gemaakt worden om haar te laten steriliseren.
29 nov : Coral haar erlichia test was negatief. Ze is ondertussen gesteriliseerd en het opvanggezin in Barcelona waar ze naartoe mocht om te herstellen van de ingreep heeft gezegd dat ze mag blijven !