medisch hulpfonds 2013

maart : Bobby

lijnen27

1   De eigenaar van Bobi wilde van hem af, maar hem naar een shelter brengen was blijkbaar te veel moeite, hij probeerde hem dan maar de kop in te slagen …en liet hem voor dood achter. De shelter werd verwittigd en ze hebben Bobi opgehaald.. Het hondje was heel zwaar toegetakeld maar volgens de dierenarts kon het er doorkomen en een normaal leven leiden. Gelukkig is zijn oogje niet geraakt. El Albergue laat geen honden onnodig inslapen maar deze kost was voor hen te zwaar. We hebben eerder al geholpen bij de medische onkosten van Bobi.
Bobi heeft al veel verzorging gehad en om geen blijvend oogletsel te houden heeft hij nog een ooglidcorrectie nodig want hij heeft  huid te kort om zijn oogje te kunnen sluiten.
We hadden voor deze ingreep al 130€ donaties gekregen, waarvoor hartelijk dank!. Met de sponsoring van de marathon kunnen we het resterende bedrag bijpassen en kan Boby geopereerd worden.
We hebben zo snel mogelijk een afspraak gemaakt in de dierenkliniek en 25 februari werd Bobi geopereerd.

3  4
nuchter in de wachtzaal van de dierenkliniek                op de operatietafel
5  6
het ontbrekend ooglid
7  8
Bobi had al een groot litteken op zijn kopje en  rond zijn oogje is hij nu ook nog eens kaalgeschoren..
Het stukje huid werd gebruikt om een nieuw ooglid te maken. Hier ziet het er nog gezwollen uit,..
De dokter is erg tevreden met het resultaat. Bobi neemt nu nog een antibiotica kuur om infectie te voorkomen  en de eerste week staat hij ook op lichte pijnstilling. Maar hij maakt het goed, hij eet en is beweeglijk,
Over 2 weken moet hij op controle.

juni : Esperanza

lijnen27

Moederziel alleen in the middle of nowhere.. geen schaduwplekje, geen eten, geen drinken. Het kleintje werd in verschrikkelijk toestand gevonden, helemaal aan het einde van haar krachten ..Wat een lijdensweg heeft zij moeten doorstaan.. het is een klein wonder dat ze nog leeft..

Het was nog een skeletje, haar oortjes zaten binnenin vol teken en de maden in de open wonden waren haar         letterlijk aan het opeten. Er werd snel mee naar de dierenarts gegaan om haar wonden te laten verzorgen en er werd ook bloed afgenomen.  Ze is gehydrateerd en omdat haar hematocrietwaarde veel te laag is, had ze dringend een bloedtransfusie nodig.   De dierenarts schat haar amper 1 jaar oud.. Ze gaven haar de naam Esperanza, wat Hoop betekent
esp

dank u om bij te dragen aan haar medische verzorging !
Brigitte Gouwy, Marie-Anne Van Cauter, Carla Hoeben, Annie Duerinckx  Nicole Van Weert, Liesbeth, Marleen Van Den Bulcke.

es3  es

es2

1ste update :
Er werd een infuus aangelegd met vloeistof omdat ze aan het uitdrogen was, daarna kreeg ze nog een bloedtransfusie.Na enkele dagen is Esperanza beginnen eten. Volgens de dierenarts is dit een goed teken, haar spijsverteringsstelsel  komt weer op gang. Ze krijgt om de paar uur hele kleine porties omdat haar maagje al lang geen eten meer gewoon is Ze heeft ook al gekwispeld..

27/6 :
Het gaat een beetje beter met Esperanza.  Elke dag worden haar wonden schoongemaakt en gaat er een nieuw verband omheen. Ze slaapt veel en ze eet zelfstandig.  Morgen wordt er bloed afgenomen om haar te testen op leishmania, erlichia en filaria. Omdat ze nog zo jong is  wordt ze ook getest op parvo. De dierenarts vermoed dat ze wel eens positief zou kunnen zijn op erlichia omdat ze helemaal onder de teken zat. Maar we wachten de resultaten af..

7 juli :
We kregen het goede nieuws dat Esperanza geen parvo of leishmania heeft.  Ze testte zoals verwacht positief op erlichia, maar wel een hele lichte vorm (2.28) dus dat is goed te behandelen. Nog goed nieuws  is dat haar organen geen schade hebben opgelopen. Er is ondertussen al opnieuw bloed afgenomen om de hematocriet waarden op te volgen en die waarden liggen nog veel te laag (8 en de minimum waarde is 38.8)  Ze krijgt ijzertabletten Tardyferon bij.Ze neemt ook nog antibiotica (doxiclat en clamoxyl) en een maagbeschermer (Urbal)

In overleg met de dierenarts is besloten dat een vrijwilligster haar mee naar huis mag nemen. Die is in vakantie  dus kan ze Esperanza goed in het oog houden. Ze gaan het zo proberen en als het niet goed lukt dan zal ze terug naar de kliniek gebracht worden. Daar zat Espernza het grootste gedeelte van de dag en ook ’s nachts alleen en dan was ze bang. Nu krijgt ze veel aandacht en veel liefde en dat doet haar goed. Om de 2 dagen moet ze bij de dierenarts langs om haar wonden te verzorgen en dan wordt er een nieuw gaasverband aangelegd. Zaterdag hebben ze Esperanza gewogen en haar gewicht is al met 3 kg omhoog! Blijven vechten kleintje!

23 juli :
Het gaat goed met Esperanza, ze moet minder frequent naar de dierenkliniek want haar wondjes kunnen                    door haar fostermam verzorgd worden.  Ze moet nog wel op controle gaan omdat ze heel diep heeft gezeten,                    maar de laatste bloedanalyse was goed.  Op enkel weken tijd is ook haar zelfvertrouwen erop vooruit gegaan. Ze heeft zich enorm opgetrokken aan de  andere honden van het opvanggezin, ze loopt achter hen aan in huis, ze gaat mee de tuin in en als er streeltjes  uitgedeeld worden staat ze mee op de eerste rij.
Dit kleine meisje heeft gevochten om beter te worden, om als pup te kunnen spelen, om een liefdevol hondenleven te leiden.  We bedanken haar fostermam om haar op te vangen en iedereen die de medische verzorging mee heeft mogelijk gemaakt.

juli : tandverzorging Shrek

lijnen27

29 juli : Er was vandaag een afspraak gemaakt om Shrek te laten castreren dmv onze zomeractie, met dank aan Hermine en Liesbeth voor de donaties! Shrek mocht vanaf middernacht niet meer drinken of eten omdat hij vanmorgen onder narcose moest. Maar toen een vrijwilligster gisterenavond Shrek uit zijn kennel wilde halen om hem voor de nacht in de quarantaine plaats te zetten, zag ze dat hij ineengedoken zat.
Vanmorgen werd hij onderzocht in de dierenkliniek en daar zag men dat hij een flinke ontsteking in zijn mond heeft.langs 1 kant is het tandvlees opgezwollen en het ziet vuurrood. Er werd besloten dat het beter is om de castratie uit  te stellen en eerst zijn mond te verzorgen. Shrek krijgt een antibioticakuur van een week en daarna moet hij terug                      langs de dierenarts.
Als de zwelling weg is dan kunnen ze beter zien wat de oorzaak is. Als het van een slechte tand komt, dan zal die eruit moeten gehaald worden, maar het kan evengoed van een splinter zijn die ontstoken is.We hopen dat de antibiotica snel zijn werk doet want Shrek heeft pijn en kan maar moeilijk eten. We gaan natuurlijk  ons fosterhondje steunen bij zijn medische verzorging.
Omdat de vrijwilligster vermoedde dat Shrek niet onder narcose kon, heeft ze de volgende hond op ons sterilisatielijstje    apart gezet.  Want de afspraak in de dierenkliniek lag vast en kon niet meer tijdig geannuleerd worden.Vandaag werd dan Merxito gecastreerd.
shrek
19/8
De infectie is helemaal verdwenen. Er werden op het eerste zicht geen kapotte tanden gezien, maar er zit wel veel tandsteen en dat is een broeihaard van bacteriën In principe zou het reinigen van de tanden kunnen gebeuren als Shrek onder narcose is voor de castratie  Maar omdat het een oudere hond is zal er eerst een echografie van zijn hart genomen worden. Er werd voor aanstaande woensdag een afspraak gemaakt in de dierenkliniek voor de echo                     21/8  Uit de echo bleek dat het hartje van Shrek helemaal goed. Volgende week kan hij gecastreerd worden en zullen dus ook zijn tandjes gereinigd worden. Als er een tand gezien wordt die kapot is dan kan die er gelijk uitgehaald worden

November : Rubiales, Zinks, Xena en Anubis

lijnen27

5 november 2013 : Wondertjes bestaan nog! Rubiales, ons fosterhondje van 12 lentes is gereserveerd! Hij is meer dan welkom bij Christine en Frans, zijn mandje staat al gedekt!
We hebben hem eerst nog eens grondig laten onderzoeken door de dierenarts Er werd een RX gemaakt en zijn hartje is ok, bloedtesten allemaal negatief en de algehele bloedanalyse heeft normale waarden voor een hondje van zijn leeftijd. Rubiales heeft wel enkele slechte tandjes, en die moesten er uit want daardoor zal hij ook die ontsteking  in zijn mondje gehad hebben een maand geleden. Er werd een afspraak gemaakt op 7 november, hij moest niet onder volledige narcose, maar hij kreeg een licht roesje dat is beter op zijn ouderdom.Daarna nog een weekje antibiotica en hij is helemaal klaar om te reizen!  Hij krijgt ook al een rabiësvaccinatie en hij wordt gechipt.
rubi
Zijn mondje was snel genezen en 2 weken later reisde Rubiales naar zijn familie in België. Ook zijn fostermam Brigitte heeft hem bij aankomst een echte dikke knuffel kunnen geven.De komst van dit ventje heeft al zoveel mensen blij gemaakt :-)

Zinks

lijnen27

zinks
maandag 18 november werd aan de poort van de shelter een boxer achtergelaten,   het is een oudje van 11 jaar en hij heeft enorme pijn. Zijn teelballen en piemel zijn zwaar ontstoken en etteren. Hij is al bij de dierenarts geweest voor de eerste verzorging. Omdat alles zo fel gespannen stond werd er vocht en bloed uitgetrokken hij kreeg ook een morfine injectie om de hevige pijn te verlichten. De dierenarts gaat een echografie nemen van de prostaat om te zien wat de oorzaak is  en of er wat aan gedaan kan worden.
De opbrengst van 100€ van de tweedehandsverkoop van Liesbeth wordt volledig aan de verzorging van Zinks besteed. Dank u Liesbeth.
23/11 :
Zinks is gisteren geopereerd, ze konden het niet langer uitstellen, de dierenartsrekening mag in stukjes afbetaald worden. Hij is geopereerd aan zijn prostaat, die was vergroot, de resultaten wachten we nog af,aan de anale ontsteking en hij is gelijk ook gecastreerd omdat zijn teelballen ook zwaar geïnfecteerd waren..Na de operatie kregen ze zijn temperatuur niet omhoog en 2 vrijwilligers zijn tot half 6 deze morgen bij hem gebleven.  Een dierenartsassistente is af en toe komen checken. In de voormiddag had hij terug een normale temperatuur,
z2  z3
Zinks is nu overgebracht naar een betaalde opvang voor verdere verzorging en hij moet enkele keren per week naar de kliniek voor controle. Iedereen die hem verzorgt zegt dat het een superlieve hond is.We hopen zo dat hij goed hersteld, Morgen weten we van de dierenarts de oorzaak van zijn lijden ..
25/11 :
Volgens de dierenarts was een niet verzorgde blaasontsteking de oorzaak van alle ellende De ontsteking moet hij al heel lang gehad hebben en omdat het niet verzorgd werd, is alles op den duur gaan etteren en heeft het de urineleider verstopt. Het was zo erg dat Zinks daardoor niet meer kon plassen en dat doet enorm veel pijn. Ook binnenin heeft het een zwelling veroorzaakt  en de ontsteking had zich uitgebreid naar de prostaat en teelballen.
z4  z5
Gisteren heeft de dierenarts de blaaskatheter verwijdert die na de operatie was ingebracht en vandaag heeft Zinks zelfstandig kunnen plassen. Dat vond de DA een positief teken..
Marleen Van Den Bulcke en Karin Traube deden een donatie van ieder 100€ om de operatie en                      verdere verzorging te betalen  Hartelijk dank Marleen en Karin.  We mochten nog een donatie van 45€ ontvangen van Carla Hoeben voor de verzorging van Zinks., dank u.
5/12 :
Zinks heeft enkele uren gebraakt en ze zijn met hem naar de kliniek gereden.Het was echt heel dringend voor hem, ze hebben direkt een bloedanalyse gedaan en zijn creatine was slechts 8  ze hebben dan een echografie genomen en daarop zagen ze een beklemde breuk in zijn buikje, op de plaats waar hij eerder geopereerd was De dierenarts zei dat hij onmiddellijk moest geopereerd worden als hij een kans wilde maken.Hij is dinsdagmorgen weer geopereerd en 2 vrijwilligers zijn bij hem gebleven tot zijn temperatuur weer op peil was
zz  zz2
6/12 : Hij is nog heel zwak maar hij heeft al rechtgestaan en enkele stapjes gezet. En hij eet al goed,vandaag heeft hij 2 potjes leeggegeten. Hopelijk blijft het de goede richting uitgaan.
zz3
Sylvia Vandenberghe en Brigitte Gouwy deden een donatie van 250€ om deze operatie mogelijk te maken,  Heel hartelijk dank!

Xena

lijnen27

xena
8 november, kreeg de shelter een melding dat er een zwaar verminkt hondje langs de weg liep. Twee vrijwilligers zijn er naartoe gereden en de toestand waarin ze het hondje aantroffen, maakte hen misselijk bij de eerste aanblik. Het betrof een klein teefje en haar pupje.  De mamahond liep op 3 poten, want 1 van de achterpoten was bijna volledig afgerukt.     Het onderste gedeelte was enkel nog een bot en daaraan bengelde de rest van het voetje dat verrot was Naast haar huppelde een klein pupje van amper een maand oud. Beide hondjes werden voorzichtig in de auto getild. Onderweg belden ze de dierenkliniek al om te vragen  of er onmiddellijk een dierenarts beschikbaar kon zijn, omdat ze met een noodgeval kwamen aanrijden.
Xena kreeg de eerste verzorging onder verdoving en staat nu op pijnmedicatie,  ze liet zich goed verzorgen, dankbaar dat er zich eindelijk iemand om haar bekommerde. Ze werd daarna door een vrijwilligster mee naar huis genomen omdat daar klokje rond iemand bij haar kan zijn. Het kleintje maakt het op het eerste zicht goed. Xena moet enorm geleden hebben en het is geen al te recente wonde, dus hoe lang loopt zij zo al rond?!  Het is een echt overlevertje want met deze zware verwondingen probeerde ze ook nog goed voor haar kleintje te zorgen.
Maandagmorgen, 11 november, wordt de achterpoot volledig geamputeerd. Xena zal na haar operatie nog geregeld op dierenartsbezoek moeten voor verzorging.
x x3

Hondenzorg heeft al een eerste aanbetaling van 100€ kunnen doen voor haar operatie, de donatie van fostermam Kathy van 25€ werd ook hiervoor gebruikt, dank u. Hondenzorg betaald ook 60€ voor de sterilisatie.  Dierenvrienden die helpen bij de verzorging van Xena :
Fostermam Liesbeth : 50€, dank u.   Carla Hoeben : 25€, dank u.

We bedanken de mensen die haar gered hebben en het opvanggezin die haar verzorging op zich neemt, wat een niet te onderschatten taak is. We hopen uit de grond van ons hart dat Xena goed herstelt.
update 9/11 :
De dierenarts heeft vandaag het voetje verwijderd dat er rottend aanhing en heeft alles goed ontsmet en een steriel verband eromheen gedaan. Xena krijgt ook antibiotica injecties om te ontsteking tegen te gaan en natuurlijk pijnstillers. Ze is mager maar ze heeft geen koorts en ze eet goed. Maandag wordt haar pootje helemaal geamputeerd en dan kan de chirurg pas zien in hoeverre de spieren zijn aangetast/ afgestorven
x5  x4
12/11 :
Gisteren werd het onderbeen van Xena geamputeerd, de operatie is goed verlopen. Ze krijgt nog antibiotica                      vanwege infectiegevaar en pijnstillers. Xena mocht mee naar huis met een vrijwilligster maar moet elke dag op controle komen bij de dierenarts. Er werd bloed afgenomen en ze hebben haar tijdens de narcose grondig onderzocht en Xena haar pancreas is  licht ontstoken, dat moet binnenkort terug gecontroleerd worden. We hebben haar ineens laten steriliseren
x9   x6

Anubis

lijnen27

op 1 week tijd is er een tweede geval van ernstige mishandeling. Maria heeft een greyhound gevonden in een extreme staat van   ondervoeding en uitdroging   Hij lag in een veld, helemaal aan het einde van zijn krachten, wachtend op zijn dood…
anu2  anu3
Jachthonden die niet langer voldoen aan de eisen van hun eigenaar worden gedood of als ‘straf’ worden ze mishandeld. En de fantasie voor deze wrede folteringen kent geen grenzen Anubis was eigendom van zo een galguero en hij werd door hem uitgehongerd en mishandeld,.Het is nog een skeletje, even breed als de palm van een hand. Voordat ze hem dumpten werd de chipnummer uit zijn oortje weggeschroeid, zo is de eigenaar niet traceerbaar De open wonde was aan het etteren.
a href=”http://www.hondenzorg.be/wp-content/uploads/2015/02/anu4.jpg”>anu4
Anubis heeft de eerste verzorging gekregen in de dierenkliniek, zijn oortje is ontsmet en verbonden.Telkens de dierenarts haar hand naar zijn kopje bracht kneep hij zijn ogen dicht, maar verder gaf hij geen krimp, er bewoog geen enkele spier in zijn hele lichaam, een teken dat hij gewend is om pijn te ondergaan…

tandverzorging Mito

lijnen27

Fosterhondje Mito zijn gebit zou dringend moeten verzorgd worden.  Hij heeft tandpijn maar door het vele tandplak kunnen ze niet goed zien welke tand de oorzaak is. Al enkele keren was ook zijn tandvlees ontstoken  want tandplak is een broeihaard van bacteriën.
Op 26 december had Mito een afspraak om zijn tandjes te laten verzorgen.  Het gebit werd gereinigd en er moesten geen tanden getrokken worden, alleen werd er achteraan  een loszittend stuk van een afgebroken tand uitgehaald  Mito heeft terug propere witte tandjes en hij zal nu wel verlost zijn van de tandpijn en van de ontstekingen in zijn mond.
mito  mito2