Kittenperiode

Steun aan Poncho-zwerfkatten tijden kittensperiode

 

Ieder voorjaar hebben de mensen van Poncho-zwerfkatten in Mol extra werk omdat het dan “kittenperiode” is. Nog steeds zijn er mensen die hun poes niet laten steriliseren en zo zorgen voor schattige ongewenste kittens  waar ze dan geen blijf mee weten … Vaak belandt zelfs het hele nestje in de opvang.
Er worden geregeld ook kleintjes gevonden die nog te jong zijn om zelfstandig te kunnen eten en met de papfles moeten gevoed worden. Dit kleine roske is amper enkele dagen oud ..

kitten

Dit lief tijgerpoesje was het duidelijk niet gewend om buiten te wonen want ze werd enkele keren bijna aangereden.  Ze werd buitengezet omdat ze moest jongen.. Nét op tijd kwam ze in de opvang bij Poncho terecht.   De eerste nacht heeft ze er haar 3 kittens in een veilige en liefdevolle omgeving op de wereld kunnen zetten.

kattin2

En dit zijn maar enkele gevallen, want er blijven kittens binnenkomen..
Hondenzorg helpt door 50 kg poezen- en kittensvoeding te schenken.

kitt

Ook de dierenartsonkosten beginnen hoog op te lopen. (enten,ontwormen, steriliseren …)
Hartelijk dank aan Mw. Van Eester, Mw. Van Rooyen, anoniem, Ilse en Dirk om bij te dragen aan de verzorging van deze poezen.

11 juni : Enkele van de kittens die we gesteund hebben kunnen reeds gereserveerd worden. Volgende week worden ze nogmaals ontvlooid, ontwormd en ingeënt.   Ze verblijven nog steeds in de opvang van vzw Poncho-zwerfkatten te Mol-Wezel.

We konden 250€ overmaken naar Poncho-zwerfkatten voor verzorging kittens + sterilisatie mamapoezen.