in België

Sterilisatie van Jade

Jade, jong heidewachtelteefje

jade
Jade is gevonden in de bossen in Mol en wordt nu opgevangen en verzorgd door vzw Poncho-zwerfkatten. Opvangmam : Jade is zo bang dat ze voorlopig niet plaatsbaar is. Zij moet erge dingen meegemaakt hebben . Ze is ontzettend bang voor vreemden maar vooral van mannen. Ze is denkelijk een hond van een illegale fokker . Als de dieren geen geld meer opbrengen zet hij ze hier af in de bossen . Steeds worden ze per twee losgelaten . Ze zijn natuurlijk niet gechipt. Jade heeft volgens de dierenarts al meerdere nestjes pups moeten grootbrengen. V.Z.W. Poncho te Mol-Wezel heeft beslist dat Jade beter bij hen blijft totdat ze haar angst overwonnen heeft. U kan Jade steunen in de voeding en verzorging die ze nodig heeft. Jade wordt ook gesteriliseerd, ze heeft genoeg pupjes op de wereld moeten zetten.
Hondenzorg doet een bijdrage van 100€ voor de sterilisatie.

lijn

Zwaar verwaarloosd en gekwetst paard heeft medische ingreep nodig.

Sonjador, zo is haar naam, stond ergens op een wei samen met een ander paardje. Ze was veel te mager en ze stond wankel op haar benen van ondervoeding. Op zoek naar toch wat eten    raakte ze verstrikt in de weidedraad met haar achterpoot. Resultaat: een grote gapende wond.   Toch duurde het nog 3 dagen vooraleer iemand melding deed bij de politie. We danken die persoon!!    Sonjador lag nog steeds op de grond met haar voet in de draad verwikkeld.

Ze kon niet meer recht.  De politie nam haar in beslag en zo kwam ze bij paardenliefhebbers uit Balen terecht.
Deze mensen hebben gedaan wat ze konden, ze voerden haar en verzorgde haar wonde. Het was een goede noodoplossing maar wegens financiële redenen en tekort aan plaats kon Sonjador hier niet blijven. Poncho-zwerfkatten te Mol heeft Sonjador onder haar hoede genomen. Poncho zou Poncho niet zijn als ze niet al het mogelijke zouden doen om een dier in nood te helpen.

sonjador  poot
Sonjador heeft dringend een operatie nodig want haar been is erg opgezwollen. Ze krijgt nu al antibiotica.  De dierenarts schat de kosten rond de 600€ en dan is ze nog niet gevoerd!   We zouden dit paardje graag zo snel mogelijk geholpen zien.  Sonjador heeft nog steeds alle vertrouwen in de mens en komt troost zoeken wanneer je haar weide instapt.   hondenzorg doet een bijdrage van 50€.

17 april 2011:
Er is een afspraak gemaakt op woensdag 20 april. In de voormiddag wordt Sonjador geopereerd.   De dierenarts gaat de operatie op de wei uitvoeren.   Met dank aan Nancy en Brigitte voor de steun, aan Marleen voor de paardendekens en aan Hilde voor  het hooi. Paula deed een bijdrage voor de nazorg van Sonjador. De foto´s en verslag worden jullie doorgemaild.

7 aug 2011 :
De wonde aan Sonjador haar been is helemaal genezen dankzij de goede zorgen van het Poncho-zwerfkatten team   Vorig weekend is er voor het eerst met haar gewerkt en ze was heel braaf. Ook de kindjes mochten een ritje maken.   Het doet goed om haar zo bezig te zien!

augustus
Ze zouden graag een hoefsmid laten komen die haar op natuurlijke wijze kapt, zonder hoefijzers te plaatsen.  Maar de medische verzorging heeft veel centjes gekost en nu blijft natuurlijk de kost voor verder onderhoud en  voeding. We hebben het herstel van dit paardje nauw gevolgd en we zijn blij dat het helemaal goed gekomen is.                          Hondenzorg heeft aangeboden om de hoefsmid te betalen.

11 nov, laatste update :
Sonjador heeft een definitieve thuis!!!   Een tijdje geleden begonnen ze bij vzw Poncho-zwerfkatten te spreken over de plaatsing van Sonjador .   Iedereen wist dat het paard klaar was voor vertrek maar het werd steeds op de lange baan geschoven.   Alle verzorgers waren zo aan haar gehecht geraakt dat het steeds moeilijker werd.
Ze waren dan ook in de wolken toen Sandrine, een goede kennis van Poncho, zei dat ze Sonjador wilde adopteren.
Eigenlijk wilde ze op zoek gaan naar een D pony voor de kinderen maar na een ritje met Sonjador in de piste washet duidelijk dat het heel goed klikte tussen hen en Sonjador.
Ook de kids hebben een steentje bijgdragen en ze maakten alledrie hun spaarpot leeg :-)
Sonjador gaat een supergoed leven tegemoet en haar verzorgers kunnen haar af en toe nog eens    een bezoekje brengen!!
lijn

Begin december stuurde vzw Poncho-zwerfkatten ons deze noodoproep :
In een leegstaand huis in Dendermonde zaten 56 katten in erbarmelijke omstandigheden..

Een totaal uit de hand gelopen situatie waar deze diertjes de dupe van zijn!

den2 dend dend3

Walging en onthutsing op de foto’s : één grote puinhoop (een stort) van vuil en duizenden kilo’s vuile kattenbakvulling al dan niet in zakken.
De poezen liepen rond in de verschillende kamers of zaten in benches, Overal lagen uitwerpselen en de stank was niet te harden. Er werd een oproep gedaan aan verschillende katten organisaties, particulieren… in een poging om de katten te redden.

Poncho-zwerfkatten in Mol wilde aanvankelijk 5 katjes opnemen, maar eens terplaatse zagen ze dat de toestand nog veel erger was dan op de foto’s en ze hebben uiteindelijk 11 katjes meegenomen. Ondertussen hebben we het goede nieuws gekregen dat ALLE 56 katten er zijn weggekomen!
De katjes die bij Poncho-zwerfkatten verblijven zitten in quarantaine en werden door de dierenarts onderzocht, ze moeten gevaccineerd worden, ze krijgen een antibioticaspuit en sommigen hebben verdere medische verzorging nodig.

De vrijwilligers hebben hun handen vol met deze nieuwkomers die veel verzorging nodig hebben plus dat het natuurlijk een extra financieële kost meebrengt. We gaan bijdragen aan de medische verzorging van deze arme diertjes die door vzw Poncho-zwerfkatten gered zijn. Ze zijn allemaal ziek en hebben verzorging nodig!

7 dec 2011 : Zes katten hebben al een antibioticaspuit moeten krijgen, 1 spuitje kost 12 euro .
5 Vijf katten zijn niesziek en één heeft een longontsteking

dend4

Er is een oude kat bij die zeker slechtziend is als ze niet blind is ! Haar oogjes worden verzorgd met vitamine oogzalf. Onze mutsenactie  wordt aan de medische verzorging van deze katjes besteed.