Gered van de hongersdood

13 december 2013

Vrijdag den 13de, was een geluksdag voor deze dieren, ze werden op het nippertje gered van de hongersdood! 4 katten en 7 honden werden bevrijd uit een huis in Sevilla waar ze maandenlang opgesloten zaten zonder eten, ze hadden wel water dankzij een lekkende afvoerbuis. Het zijn skeletjes, de ribbetjes steken bijna door hun vel,  ze verkeren in een enorme staat van ondervoeding en de angst stond in hun ogen. De katten zijn er het ergst aantoe.  ze keken apatisch voor zich uit, als standbeeldjes

ger  ger1 ger2

ger4 ger5

ger6 ger7 ger8

de 11 diertjes werden onderzocht door de dierenarts, ze worden gevaccineerd en krijgen allemaal een bloedtest.   de 4 katten en 4 honden konden in een opvanggezin terecht, de andere 3 hondjes (2 reutjes en 1 teefje)   verblijven in de ziekenboeg van de shelter, Ze zoeken dringend naar opvanggezinnen in Spanje waar deze honden   kunnen aansterken en goed verzorgd kunnen worden. 1 teefje heeft een erg onstoken baarmoeder en zal   waarschijnlijk moeten geopereerd worden.  Het hele kostenplaatje van de medische verzorging van deze 11 dieren komt op de shelter want geen enkele   naburige shelter was bereid om ook maar 1 of 2 van deze dieren aan te nemen. de dankbaarheid die deze dieren tonen is enorm…  we hopen dat ze er allemaal doorkomen en  mogen ervaren wat het is om in een liefdevolle omgeving te wonen.

8/1 :
Yair is geadopteerd in Spanje en ook Arwen zij mag voor altijd in het opvanggezin blijven wonen!    De andere hondjes zitten in gastgezinnen maar nog 1 hondje verblijft in de shelter en dat is Aquiles,     Het is niet veilig om zo een klein en kwetsbaar hondje in een kennel te zetten bij andere honden     en daarom woont hij tijdelijk bij de poezen.    We hebben de 5 hondjes hun vaccinaties kunnen betalen en ook de vitamienen die ze nodig hebben om opkrachten te komen.    De hondjes hebben het koud omdat ze zo ondervoed zijn en ze dragen een jasje om hen warm te houden.

ge1 ge2

ge3 ge4

ge5 ge6 ge7

Aquiles, Iris en Sully  waren er mentaal het ergst aan toe, de eerste dagen beten ze in het rond van grote schrik.       Ondertussen hebben ze kunnen ondervinden dat mensen ook heel lief en zacht kunnen zijn en ze laten zich al aaien en optillen. Telkens weer verbaasd het hoe een mishandeld of verwaarloosd dier terug zijn vertrouwen in de mens durft te stellen.

mi2

Het hondje dat ons het meeste zorgen baart is Miri, een klein zwartje van 3 jaar. Ze jankt veel en geregeld schudt ze even met haar kopje, een soort ’tic’. We hadden een algehele bloedanalyse aangevraagd en ze is getest op leishmania,  erlichia en filaria en dat is allemaal goed. Volgens de dierenarts kunnen die oncontroleerbare bewegingen een gevolg zijn  van de traumatische ervaring ze heeft heel wat meegemaakt…  Maar als het blijft aanhouden dan is toch een neurologisch onderzoek aangewezen We hebben eerst nog bijkomende bloedtesten aangevraagd..

februari 2014
bijkomende testen toonden aan dat de infectie waarden in het bloed verhoogd waren,
Om te kunnen overleven hebben de hondjes alles opgegeten wat er enigzins kon opgegeten worden en  ook om hun hongergevoel te stillen, zeep, handdoeken, badmat, . Miri heeft een antibioticakuur gehad en moet minstens nog een maand een medicijn nemen dat de lever beschermt