Eerste hulp voor veulentje

gisterenavond kreeg ik telefoon van opvangmama Lily, aanpalend aan hun huis is er een enorme grote wei waar een 20tal paarden staan. Het was opgevallen dat 1 merrie al een tijd apart stond van de andere paarden, die verderop in de schaduw stonden te grazen. Toen ze ging kijken zag ze haar veulen op de grond liggen, het bewoog niet veel meer.. Toen wij erbij kwamen lag het veulen nog steeds op dezelfde plaats.. De eigenaar die gewoonlijk 1 keer per week langskomt, was verwittigd maar die zou “de volgende dag wel eens komen zien”.. tja.. handelen dan maar. We hebben naar het paardenasiel gebeld om raad te vragen en Lily had de veearts al gebeld en die was onderweg. We hebben geprobeerd om het veulen recht te zetten, maar het had totaal geen kracht meer in zijn benen. De benen voelden al heel koud aan vanwege de slechte bloedcirculatie. Het gras begon nat te worden en het enige dat we konden  doen was het veulen warm houden.. In de auto ligt altijd wel een hondendeken en fleece en daar hebben we het kleintje opgelegd en al wat we hadden van dekens erbovenop. De dierenarts zei dat het paardje al aan het uitdrogen was en dat het direkt aan een infuus moest, maar ze kon niet garanderen dat hij het zou halen.. kosten tegen de 200€.. DOEN geef hem die kans…

We hebben de politie opbeld om deze dierenverwaarlozing te melden, ze zijn terplaatse gekomen om proces verbaal op de maken Het werd donker en we haalden pillampen om bij te schijnen en om beurt werd het infuus omhoog gehouden De moedermerrie hield alles in het oog, ze liep rond ons heen, ze hield de andere paarden op een afstand. Het infuus liep traag in maar er kwam geen verandering in de toestand van het kleintje, de lichaamstemperatuur bleef veel te laag. Het zag er niet goed uit.. Om 1 u ’s nachts zijn we naar huis gereden, en Vincent is om de paar uur gaan checken of het nog goed ondergestopt was

ve  ve2 ve3

veu4 veu6

We hebben onze best gedaan maar het veulentje is in een coma gegaan en heeft het niet gehaald. rust zacht kleintje..