Boerderijdieren

Juli 2014

Tijdens onze aanwezigheid in de Tom&co te Lier, voor de voedselinzameling ‘De eetkommen van het hart” kregen we geregeld ook een vraag om hulp

Een bejaarde meneer die heel zijn leven op een boerderij woonde moest noodgedwongen naar een kleine woning verhuizen. Hij moest zijn 2 huisdieren achterlaten, want die waren niet toegelaten in de nieuwe woonst..Hij krijgt het niet over zijn hart om zijn diertjes naar een asiel te brengen. De dieren zitten nu helemaal alleen aan de boerderij en iemand brengt hen elke dag een kort bezoekje en eten..Een vrouw die zich het lot van de dieren enorm aantrekt vroeg ons om hulp, ze heeft ons deze info en foto’s bezorgd :

Mitteke

mitteke :
De poes is 2,5 jaar oud en ze is gesteriliseerd. Ze is heel heel lief en komt aaitjes vragen en kopjes geven tegen je benen,  Ze houdt van muisjes vangen, in de stal rondhangen en buiten in het zonnetje liggen genieten.                             Dat leven is ze gewoon. Ze wordt dus best niet geplaatst op een flat want het is geen binnenpoes, ze moet de mogelijkheid  hebben om buiten te kunnen.

Pukie :
lizzy2  lizzy

Dit kleine hondje slijt zijn dagen in een kennel, het wordt elke dag gevoed en dat is het.. Ze laat zich graag aaien door de tralies heen en als je weggaat dan blaft ze… ze roept zo hard of je niet bij haar wil blijven.. Het is een gesteriliseerd teefje, haar leeftijd is 17 jaar !!! Ze heeft een warme mand nodig, liefde en aandacht bij mensen die de noden en de verzorging van een oud hondje kennen..

Deze beide dieren hunkeren naar het gezelschap van mensen, wat aandacht een aai, een lief woord…Ze hoeven niet samen geplaatst te worden, als ze maar goed terecht komen. aub redt deze dieren van de eenzaamheid…

We hebben de dieren er kunnen weghalen en Pukie zit bij een mevrouw die we kennen van op de wandeling met onze honden. Het hondje was er tijdelijk welkom maar als het  klikte met haar eigen hondjes mocht Pukie er definitief blijven wonen. En tot hiertoe gaat alles goed, ze loopt door alle kamers en is heel nieuwsgierig hoe een huis er van binnen uitziet… Pukie is geen 17 jaar zoals de vorige eigenaar beweerde maar hooguit 13, dus we hopen dat ze nog enkel mooie jaartjes mag beleven!
Ze kende zelfs haar naam niet… zo weinig zal ze hem gehoord hebben… Maar bij een nieuw leven hoort en nieuwe naam en ze luistert nu naar de naam Lizzy Mitteke de poes heeft nog een maand langer aan de boerderij gezeten en daarna heeft ook zij een goede thuis gevonden