SnyGEADOPTEERD

Sny, geboren in 2007, gecastreerd reutje, kleine collie kruising

Sny woont al vele jaren in de shelter. Hij is er al enkele keren van kennel verhuisd omdat hij 2 keer werd aangevallen door andere honden.
Zelf maakt hij nooit problemen en hij gaat ieder conflict uit de weg.

Sny is erg ziek geweest en helaas was dat door kwaad opzet. Hij had iets opgegeten dat over de omheining was gegooid en dat bevatte gif.
Sny heeft op korte tijd 2 operaties moeten ondergaan die van levensbelang waren.
Zijn milt is verwijderd en hij had een buikvliesontsteking. De eens zo actieve hond heeft er een flinke deuk door gekregen..

Door zijn lange verzorgingsperiode kwam Sny veel in contact met mensen en dat heeft hem heel aanhankelijk gemaakt.

We hebben kunnen steunen  bij de eerste hulp en operaties die Sny nodig had. Maar nu is Sny’ke voldoende hersteld en is hij klaar voor een echte thuis. Voor de artrose zal hij medicijnen moeten blijven nemen. Zijn hele verhaal kan u hier lezen

sny1sny2

sny3sny4

filmpje met Werner tijdens het shelterbezoek 21/9/2014:

update 6/12/2014
Sny’ke  zag er terug goed uit en zijn conditie is ook véél beter

almasny_JPG-for-web-normal

Hij neemt IRCvet omdat de creatininewaarden  iets te hoog waren, niet veel, want met 1 pilletje per dag is het onder controle te houden en zit het tussen de normale waarden (IRCvet 60 dragees =19€) In België zijn er verschillende merken die de  Ircvet  kunnen vervangen.We hebben vorig weekend een controle bloedanalyse laten uitvoeren bij Sny’ke  en hij blijft stabiel en de creatininewaarden zijn zelfs laag.De dierenarts zei van hem nog 2 maanden de pilletjes te geven en omdat de waarden zo goed zijn van dan te stoppen en hem een half jaar later opnieuw te testen, enkel de creatinine waarde.Als die stabiel blijft dan moet hij die medicijnen niet meer nemen!!! Anders  gewoon terug 1 pilletje per dag.
In de shelter krijgt Sny gewoon droogvoer zoals de andere honden maar er bestaat ook speciale voeding die de nierwerking ondersteunt. De voeding bevat geen zout en minder eiwitten en dat verlaagt de creatinine. De voeding is niet goedkoop,  50€ voor een zak van  7 kg, maar we gaan de voeding voor hem kopen en hopelijk is dat voldoende zodat hij de medicijnen niet meer hoeft te nemen.Sny neemt ook cosequin voor beginnende artrose
Mocht hij een echte thuis vinden dan zou dat zijn gezondheid zeker ten goede komen,in een warm mandje liggen, aandacht krijgen, rustig kunnen eten…  wat een prinsenleven voor hem..